Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Miliardáři Křetínský a Tkáč získali podíl v americkém obchodním impériu Macy's

Autor: snk, E15 - 
11. května 2020
16:50

Fond miliardářů Daniela Křetínského a Patrika Tkáče Vesa Equity Investment se podle informací newyorské burzy cenných papírů stal podílníkem společnosti Macy's, a to pětiprocentním. Pod Macy's ve Spojených státech spadají tisíce obchodních domů, píše web E15.cz.

V relativně krátké době jde pro fond Vesa o další významnou akvizici známé zahraniční společnosti. Před týdnem Vesa oznámila, že drží přes pět procent akcií britské pošty Royal Mail.

Patrik Tkáč Patrik Tkáč | Archiv Blesku

Podobně jako u Royal Mail nakupovala Vesa akcie Macy's na volném trhu. Obchodním domům Macy's, jejichž finanční kondici nyní srazila opatření v boji proti pandemii covid-19, propadla hodnota akcií od začátku roku asi o dvě třetiny.

Vesa je nyní po současném nákupu v Macy's čtvrtým největším akcionářem. Aktuální investice Vesy má hodnotu zhruba dvě miliardy korun. Podle agentury Bloomberg chce Vesa vést konstruktivní jednání o budoucnosti ikonických obchodních domů.

Macy's, která byla založena v roce 1858 v New Yorku, patří dnes k největším retailovým řetězcům ve Spojených státech. Její roční tržby se blíží 25 miliardám dolarů, firma zaměstnává asi 130 tisíc lidí. Skupina aktuálně provozuje okolo 900 prodejen, z toho kolem 500 obchodních domů pod značkou Macy's a další obchodní místa pod značkami Bloomingdale’s a Bluemercury.

Více se můžete dočíst na serveru e15.cz.

Daniel Křetínský je spolumajitelem vydavatelství CNC, které vydává deník Blesk a provozuje stránky www.blesk.cz.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

latecia ( 11. května 2020 19:15 )

No mevim zda bylo chytre jit do Anglicke statni posty, je to katastrofa, spatny management, lide zjistili ze Amazon je mnohem spolehlivejsi, takze spis nakupuji ted tam nez na Ebay, a vice pouzivaji konkurenty jako Hermes
Spis bych investovala do nemovitosti v Londyne. Ted pred brexitem a pri corone ty ceny padly dost nizko a zase se za rok dva vzpamatuji. A na tech se v Londyne prodelat nikdy neda.

Wells ( 11. května 2020 18:35 )

Ale hroutí, už zaniklo více velikánů jako Sears, Robinson-May, K-mart, Montgomery World atd.

starymlok ( 11. května 2020 18:21 )

Nic se nehroutí,jen je tam zrovna příznivější cena

Zobrazit celou diskusi