Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Módní řetězec Primark míří po letech do Česka. Obchod otevře v centru Prahy

Autor: Mii - 
26. února 2019
20:00

Irský obchodní řetězec s cenově dostupnou módou a doplňky do domácnosti Primark jedná o otevření své první pobočky v Česku. Obchod by se měl nacházet v centru Prahy, konkrétní místo a datum otevření ale zatím zástupci firmy prozradit nechtěli. V úterý o tom informovaly Hospodářské noviny.

Oznámení vstupu Primarku do Česka předcházelo ze strany firmy několikaleté zvažování a vyjednávání. Dnes je rozhodnutí finální a již byla podepsána nájemní smlouva pro první obchod v Praze.

S výběrem vhodné lokace v Česku pomáhala Primarku poradenská společnost Cushman & Wakefield. „Primark je jeden z nejvýznamnějších globálních prodejců oblečení. Středoevropský trh je pro značku důležitý,“ sdělil pro HN zástupce firmy Jan Kotrbáček.

Nákupní „zájezdy“ do Primarků

Ačkoli se dosud Primark v Česku nenacházel, obchod je kvůli svému širokému sortimentu a cenové dostupnosti oblíbený i mezi Čechy. Často za jeho návštěvou vyrážejí za hranice, hlavně do německých Drážďan nebo do Vídně. Neobvyklé nejsou ani organizované nákupní „zájezdy“ do Primarků v těchto městech. 

Z toho důvodu má podle Romana Sovjáka, šéfa analytické firmy CzechSuperbrands, Primark na českém trhu velký potenciál. Dodává navíc, že Praha je pro řetězec zajímavá kvůli své oblíbenosti mezi turisty.

Řetězec se obával jiné měny než eura

Primark přitom již určitou zkušenost s Českem má. V Boru u Tachova se nachází distribuční centrum, ze kterého se obsluhují německé pobočky. Jak přesně bude vypadat prodejna v Praze, zatím není jisté, Kotrbáček jen sdělil, že bude mít rozlohu několik tisíc metrů čtverečních.

Celkem provozuje Primark 363 prodejen po celém světě. Značka je známá zejména ve Velké Británii, postupně ale proniká i do Evropy. Vedle Česka se pomalu zabydluje i v Polsku nebo Slovinsku. Polsko bylo kritické, jelikož se v něm také neplatí eurem a toho se dosud Primark obával. Firmě se finančně daří, jen loni utržila 7,47 miliardy liber (zhruba 222,7 miliardy korun).

Více o Primarku čtěte ZDE

snehulak ( 27. února 2019 08:18 )

Módních řetězců není nikdy dost. České ženy se jen třěsou na to, nakoupit prádélko 1500 a kus, nebo halenku za podobnou cenu.

dandova ( 27. února 2019 08:17 )

To budou mít děti v Bangladéši radost.

Pansy Nicholas ( 27. února 2019 00:06 )

Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > > www.Takeslim.Com

forrtyn ( 26. února 2019 20:46 )

Nakupovala jsem v něm v Londýně a zboží bylo nehledě na nízké ceny kvalitní i pěkné. Do Česka určitě navezou neprodejný šunt, nekvalitní, nepěkný, out po sezoně a za přemrštěné peníze...

pomnenka ( 26. února 2019 20:29 )

Slysela jsem o nem, ale nemam zkusenost, jen aby sem nevozil po sezone to, co jinde neprodal a za stejnou cenu jako v sezone.

Zobrazit celou diskusi