Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

„Takhle Freddie Mercury nežil,“ říká kritik Fuka o Bohemian Rhapsody. Úspěch filmu ho šokoval

Video se připravuje ...
Autor: mv - 
24. ledna 2019
05:30

Žebříčku víkendové návštěvnosti českých kin stále vévodí film o skupině Queen „Bohemian Rhapsody“, sedačky i po dvanácti týdnech praskají ve švech. V tuzemských tržbách dokonce snímek dohání dosud rekordní Avatar. Podle filmového recenzenta Františka Fuky jde o nevídaný a nečekaný úspěch, se skutečným Freddiem Mercurym ale dílo nemá mnoho společného, jak uvedl v pořadu Epicentrum.

„Tento snímek je takový bezpečný, mládeži přístupný, naprosto nekontroverzní. Což je podle toho, co já o životě Freddieho Mercuryho vím, naprostý opak toho, jak Mercury žil,“ uvedl filmový kritik František Fuka, který snímek v recenzi ohodnotil 60 %. Podle něj si Bohemian Rhapsody získá především diváky, kteří nejsou vysloveně skalními fanoušky kapely. 

Video  Bohemian Rhapsody válcuje česká kina i po třech měsících: „To tu nebylo ani u Avatara," říká kritik Fuka.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Jako nejsilnější stránku celého filmu vidí Fuka hudbu skupiny Queen, jež byla pro diváky jednoznačně hlavním lákadlem. Když představitel Freddieho Mercuryho Rami Malek zpívá, jde ve skutečnosti o kombinaci tří hlasů – jeho vlastního, samotného Mercuryho a také imitátora Marca Martela, což je podle Fuky znát.

Pro něj osobně byla návštěvnost Bohemian Rhapsody v českých kinech překvapivá. „Vzhledem k velikosti populace je snímek u nás o dost úspěšnější než třeba v Polsku, Maďarsku, Německu. Lidé, o kterých vím, že jdou do kina třeba jednou za rok, mi říkají, že byli právě na Bohemian Rhapsody – třikrát,“ popsal Fuka. Může to prý vypovídat o větší popularitě skupiny Queen mezi tuzemskými posluchači oproti jiným srovnatelným státům. 


Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Leon BILBO ( 27. ledna 2019 11:45 )

František Fuka je ZLODĚJ a LHÁŘ! Je to člověk, který v roce 2015 vybral na webu Startovac.cz peníze na to, že udělá film FUKAFUTOKYU - cestopisný dokument o Tokiu. Vybral na to od lidí téměř 200 000 Kč! A co se stalo? Inu, obratem si Fuka udělal s přítelkyní výlet do Tokia, tam údajně něco natočil, ale slibovaný film dodnes nedokončil. Těm, kdo mu peníze poslali a ptají se, kdy ten cestopis konečně dokončí, se jen vysmívá slovy "kdo chce čekat, třeba se dočká", "moje sliby platí jen do okamžiku jejich porušení" anebo jim dokonce sprostě nadává a označuje je "***y" či "mentálně postižené".

petrw ( 27. ledna 2019 07:56 )

Mercury super zpevak ale ...jako nerizena strela v ě b @ ní proto tak dopadl.

Leon BILBO ( 25. ledna 2019 19:13 )

František Fuka? Člověk, co od lidi podvodně vylákal téměř 200 000 Kč. Zloděj a lhář!

Bartus ( 25. ledna 2019 16:57 )

Pane "velký" kritiku, jděte někam! Je to film a docela dobře natočený. Pokud si chceš vybít své ego, tak si najdi dokumenty o Queen a můžeš se vyřádit. A takové kecy: "co by tomu řekl Mercury?"... Možná by si řekl: "jo, docela dobrý film o nás...". Nikdo asi nechce, aby se celý svět dozvěděl vše z jeho soukromí a pravou realitu jeho života. Queen znám jako svoje boty a mnoho věcí ve filmu nesedí. Ale celý film jsem se bavil bez nudných chvil a hudba Queen je třešeň na dortu. Zkrátka, jako dokument totální propadák, jako film skvělá záležitost.

sarecka ( 25. ledna 2019 15:44 )

Věděla jsem, že nejdu na autentický dokument. Je zbytečné soudit film příkře.Dopřejme si trochu té retuše. Kdyby film odhalil mnohé homosexuální praktiky, spousta lidí by tu svorně zvracela. Jsme si jistí, že jsme je opravdu chtěli v

Zobrazit celou diskusi