Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Symfonie na noční obloze: 5 nejkrásnějších ohňostrojů letošního roku

  • Autor: yks - 
    1. 1. 2019
    16:15

    Je to možná kontroverzní zábava, ale má miliony fanoušků po celém světě. Každý rok se shromáždí, aby přihlíželi slavnostním ohňostrojům. Některé z nich jsou tradičně velkolepé a přilákají pozornost davů. Tady je 5 nejokázalajších barevných symfonií pro temnou půlnoční oblohu.

    Letos se hodně hovořilo o tom, jak zhoubný dopad mají ohňostroje na divoká zvířata a také na domácí mazlíčky. Bez ohledu na to, praxe velkolepých podívaných pokračuje ve velkých světových metropolích i v malých městečkách. A které ohňostroje vzbudily nejvíc pozornosti?

    Světové metropole oslavily příchod nového roku. Světové metropole oslavily příchod nového roku. | Profimedia

  • 1.Sydney: Ohňostroj vzlétl z mostu, člunů i z budovy místní opery

    Půlnoční ohňostroj v australském Sydney byl přinášen živě přes internet. Během odpoledne zasáhlo město několik silných bouřek, ale promáčení Australané si ani tak nenechali ujít podívanou, jakou mají možnost zažít jen jednou ročně.

    Video Velkolepé vítání roku 2019 v australském Sydney 
    Video se připravuje ...

  • 2.Moskva: Klasika v zimním hávu

    Moskva přivítala fanoušky noční hry světel spíše klasicky vyhlížejícm spektáklem, při kterém Rudé náměstí ozářilo mnoho krásných barev. 

  • 3.Paříž: Podívaná u Vítězného oblouku

    Davy Pařížanů i turistů přihlížely kombinaci laserové show, videomappingu a klasického ohňostroje. 

     

  • 4.Dubaj: Luxus ve světelném podání

    Luxusní hotel a nejvyšší budova světa v jednom nabídla světu podívanou využívají videomapping i ohnivou show. Není to poprvé ani naposledy, co fascinovaní diváci zblízka i z daleka sledovali okázalost v podání jedné z nejbohatších zemí světa.

  • 5.Londýn: V hlavní roli Velké oko

    Londýnský ohňostroj na břehu Temže doprovodila energická hudba, která mu dodala opravdový šmrnc. Desítky tisíc diváků z něj nemohly spustit oči.

     

Zobrazit celou diskusi