Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nový šéf pražského dopravního podniku Witowski: Má ženu v ČT a pět synů

Autor: mka, jt, nkov - 
22. prosince 2018
05:10

Téměř 11 tisíc zaměstnanců pražského dopravního podniku má od středy nového šéfa. Je jím bankéř Petr Witowski (48), manžel moderátorky České televize Světlany Witowské (45). Představenstvo ho přitom vybralo bez otevřené soutěže. 

Petr Witowski působil například v České spořitelně nebo ING Bank a naposledy byl členem představenstva banky Creditas. Nahradil dosavadního generálního ředitele Martina Gillara, který byl ve funkci od roku 2016.

Netransparentní výběr ředitele

Dozorčí rada přitom Witowského vybrala bez otevřeného výběrového řízení, ačkoliv současné vedení města prosazovalo maximální transparentnost při obsazování vysokých funkcí. Navrhlo ho hnutí Praha sobě, které má v gesci dopravu. Jeho náměstek pro finance Pavel Vyhnánek ho poznal v České spořitelně.

„Znal jsem ho jako top manažera, byť jsem nebyl jeho bezprostředním podřízeným,“ řekl Vyhnánek týdeníku Euro. V netransparentnosti problém nevidí. „Je velké štěstí, že pan Witowski je zrovna na trhu volný. Lidí s takovou zkušeností z top managementu není k dispozici mnoho,“ zmínil.

„Není větší manažerská výzva než dopravní podnik,“ řekl k novému působišti Witowski. Chce se zaměřit na komunikaci, stavbu nových tratí a obnovu vozového parku. Ve čtvrtek byl také zvolen předsedou představenstva podniku.

Má ženu po Zárubovi

Manažerský um Petr Witowski určitě užije i v soukromí. S moderátorkou Světlanou Witowskou, kterou si vzal v roce 2010, totiž vychovávají pět synů, Spolu mají jen jednoho, Witowski má ale tři kluky z předchozího svazku a Witowská má syna z předchozího manželství s Robertem Zárubou.

Únikem od starostí je pro něj cyklistika a golf, je členem klubu na pražském Černém Mostě.

Video  Pražský Dopravní podnik představil novou tramvaj T3 Coupé.  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

bumb ( 23. prosince 2018 04:45 )

Witovská skáče při otázkach politikům neustále do řeči,je nevychovaná,drzá,namyšlená slepice.Jednou ji pochválili při duelu volby prezidenta jak úžasně tu debatu zvládla a od té doby si myslí,že je hvězda.Když se zjistilo,že Alex Mynářová začala chodit s Mynářem hned ju čt vyhodila tak uvidíme jak se ted pan ředitel Dvořák zachová a co provede s Witovskou.A co náš DEMOBLOK v čele s Kalouskem a co pan ONDRAČKA udavač bude psát do EU,že Witovská s Witovským jsou ve střetu zájmů. Všichni ti udavači mlčí,protože to není BABIŠ.Takový bordel udělali z naší republiky ODS,KDU,TOP09 a přidali se i Piráti.Nakopat jim všen do pr...e.

rockyshowman ( 22. prosince 2018 16:05 )

To v Ostravě DPO tam vše fachčí, mají ODISKY, špičkovou techniku, příjemné zaměstnance, kterým etický kodex není cizí. To by se Praha měla co učit! Přejí tímto všem zaměstnancům DPO a také firmám A také fa. ARRIVA a dalším dopravcům, kteří v tomto systému spolupracuj hezké Vánoce 🎄 a šťastný 😂 Nový rok vše NEJ 👍.

zacoaproc ( 22. prosince 2018 15:35 )

Voličů bude furt debil, protoze nevolim nikdy! Nic si nevyčitam!

x88x ( 22. prosince 2018 14:06 )

Soukup to neztěžuje ČT ale Světlaně.

1395 ( 22. prosince 2018 14:04 )

Tohle není střet zájmů?

Zobrazit celou diskusi