Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Ve Dvoře Králově bude sraz strašidel, zoo zaplnily stovky dýní

Autor: ČTK, for - 
1. listopadu 2018
18:25

Stovky rozsvícených dýní v uplynulých dnech zaplnily areál ZOO ve Dvoře Králové nad Labem. Vydlabali je návštěvníci zahrady v rámci akce Týden duchů, který začal 27. října a skončí v neděli 4. listopadu. Vrcholem Týdne duchů, který je inspirovaný anglosaskou halloweenskou tradicí, bude sobotní sraz strašidel. Uvedla to mluvčí parku Andrea Jiroušová.

„Letos jsme připravili přes 4000 dýní, které jsou návštěvníkům k vydlabání zdarma. Dýni však musí nechat v zahradě, umístit ji mohou na libovolné místo. Večer tak areál ožívá stovkami rozsvícených dýňových strašidýlek,“ řekla mluvčí. Tajemnou atmosféru zahrady navozuje strašidelná výzdoba a také se v ní pohybuje obživlý duch z Afriky, což jsou dva pracovníci zoo v kostýmu s africkou maskou.

Video  Řada akcí v Brně na Halloween je vhodná spíše pro dospělé. Oslava dušiček v ZOO Brno je určená hlavně pro děti.  - Markéta Malá
Video se připravuje ...

Na sobotu vpodvečer zoo chystá sraz strašidel. „Děti i dospělí si budou moci otestovat svou odvahu a vydat se na strašidelnou stezku mezi čarodějnice, kostlivce a jiné příšery. Stezku odvahy pořádáme ve spolupráci se spolkem Střemcha z Bílé Třemešné,“ řekla Jiroušová. Program Týdne duchů zoo o víkendech doplnila o noční pozorování netopýrů a o večerní komentované prohlídky zahrady s loučemi.

Dvorská zoo je v Týdnu duchů otevřená od 9:00 do 18:00. Návštěvníci se ale mezi strašidly vyrobenými z dýní mohou procházet i déle.

Týden duchů dvorská zoo pořádá od roku 2001 a každoročně přiláká několik tisíc návštěvníků.

Zobrazit celou diskusi