Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Tuhý končí jako policejní šéf, potvrdil Hamáček. Balí kufry na Slovensko

Autor: ČTK, nkov - 
29. října 2018
15:00

Policejní prezident Tomáš Tuhý končí ve funkci, stane se velvyslancem na Slovensku. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) dnes obdržel jeho žádost o propuštění ze služebního poměru, sdělil tiskový odbor ministerstva. Česká vláda schválila jmenování Tuhého velvyslancem na Slovensku letos v červnu.

Podle Hamáčka bude po odchodu Tuhého pověřen řízením policie jeho nynější první náměstek Martin Vondrášek a později se uskuteční standardní výběrové řízení. Policejního prezidenta ustanovuje do funkce ministr vnitra.

Tuhý dříve v médiích uvedl, že neplánuje odejít z místa policejního prezidenta předčasně. Mandát mu měl vypršet v dubnu příštího roku. Podle deníku Právo skončí Tuhý ve funkci ve středu 31. října.

„Není nic tajného, že pan policejní prezident nastoupí na funkci velvyslance v Bratislavě, nicméně musíme zprocesovat všechny náležitosti, takže zítra (v úterý) bude tisková konference, kde se k tomu vyjádříme v detailu,“ řekl dopoledne ministr.

Hamáček připomněl, že vláda Tuhého navrhla do hodnosti generálporučíka. „I jako poděkování za to, jakou službu odvedl této zemi. To, že jsme šestá nebo sedmá nejbezpečnější země na světě, tak to je i odraz práce policie a jejího prezidenta,“ řekl Hamáček. Prezident Miloš Zeman Tuhého povýšil v neděli.

Štafeta po Livii

Tuhý u policie pracuje 27 let, je držitelem bezpečnostní prověrky na stupeň Tajné. Kariéru u policie začal na obvodním oddělení ve Městě Albrechticích, které později také vedl. Působil jako ředitel Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje a dále jako náměstek policejního prezidenta. Policejním prezidentem se stal v dubnu 2014. Je mu 46 let.

Z postu české velvyslankyně na Slovensku odešla letos koncem dubna Livia Klausová, manželka bývalého prezidenta Václava Klause. Ambasádu dočasně vede jako chargé d'affaires Pavel Sladký, vedoucí politického a obchodně-ekonomického oddělení velvyslanectví.

marmat ( 29. října 2018 23:11 )

VELMI DELIKÁTNÍ "ÚKLID" ....jak dopadl vlastně Komárek ???

marmat ( 29. října 2018 19:43 )

Ale tato migrace policejního šéfa je NĚCO velmi extrabuřtního !!!......Hodně by nás PRAVDA v Evropě poškodila..... Takže: přidat frčku a vyexpedovat za hranice......nikoliv zamést pod koberec-to už je dnes velmi kontrolovaná akce!!!

hejhej ( 29. října 2018 16:59 )

Konečně nebude Tuhý hekat u nás.

marmat ( 29. října 2018 16:04 )

Nemusím SOUKUPA...ale on zřejmě odstartoval svým odhalením Tuhého "diplomatickou dráhu" Bylo toho hodně........

lunatic ( 29. října 2018 16:02 )

Čoboland je skvělou konečnou stanicí pro jedince neznalého jazyků

Zobrazit celou diskusi