Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Životu nebezpečný první školní den! Škole v Pardubicích hrozí zřícení stropů

ZŠ Studánka v Pardubicích se ke 3. září neotevře kvůli padajícím stropům.
ZŠ Studánka v Pardubicích se ke 3. září neotevře kvůli padajícím stropům.  (Autor: Mapy.cz)
Autor: msj - 
3. září 2018
07:41

Začátek školního roku budou muset žáci pardubické ZŠ Studánka strávit doma nebo s náhradním programem. 31. srpna totiž statik označil stropy budovy jako nevyhovující.

Až dnes jsem se dozvěděl velmi nepříjemnou informaci z O­MI, že z důvodu špatného stavu stropních konstrukcí sta­tik neumožni od 3. 9. 2018 výu­ku ve všech učebnách, kte­ré se na­cháze­jí v 2. NP,“ napsal v pátek na webu školy ředitel Mgr. Filip Patlevič

3. září se školní rok zahájí klasicky, avšak pro žáky z tříd druhého patra budou připraveny náhradní prostory. Žáci druhého stupně dostali ředitelské volno až do konce týdne. Škola také nabídla dohled rodičům, kteří se o své děti nemají jak postarat.

Od 10. září se žáci druhého stupně budou pravděpodobně učit na základní škole na Dubině. „V případě žá­ků prvního stupně bu­de výu­ka na ZŠ Stu­dánka probíhat bez ome­zení v přízemních učebnách ško­ly,“ pokračuje ředitel.

K vyjádření ředitele byla připojena i omluva zejména rodičům za takovéto komplikace. Zaměstnanci základní školy se podle jeho slov budou snažit, aby děti pocítily změnu co nejméně.

 

djaba ( 3. září 2018 09:22 )

 Zřejmě operatibilní statik .

dostojevskij ( 3. září 2018 08:08 )

30 let po revoluci a vy nemáte opravenou školu??? Co jste celé roky dělali??? Kde jsou peníze????

Zobrazit celou diskusi