Sobota 30. března 2024
Svátek slaví Arnošt, zítra Kvido
Oblačno 18°C

Míříte na výlet? Pozor, policisté chystají velkou „razii“ na mobily za volantem

Autor: ČTK - 
30. června 2018
08:05

Policisté po celé České republice budou během tohoto víkendu kontrolovat, zda řidiči netelefonují za jízdy. Na jeden z nejčastějších nešvarů řidičů dohlédnou na vybraných stanovištích společně s pracovníky z Besipu, kteří budou přistiženým vysvětlovat bezpečnostní rizika přestupku. Podle průzkumu přiznávají používání mobilu při řízení téměř dvě třetiny řidičů.

Nevěnování se řízení je podle statistik Besipu dlouhodobě nejčastější příčinou dopravních nehod a používání mobilního telefonu na tom má největší podíl. Telefonování během jízdy je zároveň po překročení rychlosti a nepřipoutání se třetí nejčastější přestupek českých řidičů.

Bezpečnostní akce se bude konat ve všech regionech země v rámci kampaně "Nepozornost zabíjí" organizovanou Českou asociací pojišťoven a Besipem. Cílem je přesvědčit řidiče o nevhodnosti používání mobilních telefonů během řízení, a dosáhnout tak změny jejich chování a tím snížení počtu dopravních nehod.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

agfor ( 30. června 2018 13:55 )

Chystají razii na mobily ? Ať si zametou před vlastním prahem. Když může za jízdy telefonovat policajt ve služebním voze, můžu já taky.

Ingsoc ( 30. června 2018 10:56 )

 Tak zpravidla svuj mobil za volant nepouštím. Ne že bych mu nedůvěřoval, ale přeci jen jsem o něco lepší řidič. 😀

diskutujici ( 30. června 2018 08:41 )

Konecne - jak vidim nektere idioty tlemici se do mobilu za volantem, nejradeji bych mu ho vyrval a hodil do kanalu. Jak mor.

Zobrazit celou diskusi