Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Lidl prodává marihuanu: V supermarketu lze koupit levnou i dražší trávu

Autor: Pavla Ksiazkiewiczová - 
5. května 2018
07:10

Švýcarští vyznavači »veselého dýmu« mohou slavit! Zatímco český Lidl je znám širokou nabídkou a tematickými týdny, ten švýcarský má sortiment ještě rozmanitější. Od začátku května dokonce prodává marihuanu!

Sáčky se sušeným konopím jsou k dostání ve dvou variantách přímo u pokladen. Dražší »matroš«, vypěstovaný pod umělým světlem, vyjde zhruba na 380 korun za 1,5 gramu. Levnější variantou je pak konopí ze skleníku, za něž se platí okolo 425 korun za třígramové balení.

Drogového »rauše« se však zákazníci nedočkají. Marihuana se v Lidlu prodává jen s nízkou koncentrací THC, tedy psychoaktivní látky zodpovědné za omamný účinek marihuany.

Legální prodej

Podle zákona z roku 2011 je totiž v zemi helvétského kříže legální prodej produktů, jež obsahují méně než jedno procento THC. Produkty ovšem obsahují vysokou koncentraci protizánětlivého kanabidiolu (CBD), který má také pozitivní účinky na psychiku. Konzumenti by se tedy mohli dočkat příjemných uvolňujících pocitů, které zmírňují stres a bolest.

Odborníci na zdraví ale varují před užíváním CBD během těhotenství. „Mohla by být změněna ochranná funkce placenty,“ napsali.

»Biohulení«

Marihuanu do Lidlu dodává firma The Botanicals, která má své skleníky na severu země u Bodamského jezera poblíž města Thurgau, známého především díky vinařské produkci. „Produkty pěstujeme v souladu s udržitelným zemědělstvím. Nepoužíváme chemikálie ani syntetické či geneticky modifikované substance,“ chlubí se firma.

Nejsou první!

Ač prodej marihuany v supermarketech zní jako revoluční novinka, ve Švýcarsku není první. COOP kupříkladu už od loňského července nabízí konopné cigarety Hemp s obsahem asi 20 % CBD. Krabička vyjde na 425 korun.

 

Video: Policisté odhalili na Plzeňsku čtyři aktivní pěstírny konopí.

jana999 ( 6. května 2018 18:00 )

no já nevím jak ty ale mentálně mi přišlo když jsem na západě žila, že jsme naopak napřed, já maturant jsem tam byla na úrovni jejich vysokoškoláka

jana999 ( 6. května 2018 17:57 )

a kam když ty sračky prodávají všude, to by sis to musel sám vypěstovat, ty samozvací chytrolíne

anka ( 6. května 2018 14:08 )

mas pravdu, ale to se uz vedelo pred 20 lety - ze ekonomicky dozeneme uroven zapadu celkem rychle, ale mentalne to bude trvat nejmene 2 generace lidi....

11karel11 ( 5. května 2018 18:10 )

Více se zajímejte jaké mléčné produkty se prodávají nejen v Lídlu, tvaroh není tvaroh, ale škrob, jogurt škrob, mléko je bílá voda, a další sračky. A za toi platíme takové velké peníze. Kdo chce drogu, tak si ji stejně sežene. Ale my chceme kvalitní potraviny.

deratizater ( 5. května 2018 12:54 )

soused si koupil na internetu a pěstoval jednu jedinou rostlinku aby si mohl vyrobit mastičku na bolavé klouby.Ale vyrostl mu košatý konopný strom o výšce asi tří metrů a on se mohl z toho strachem podělat že ho zavřou .

Zobrazit celou diskusi