Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

„Tudy ne a tudy také ne.“ Dopravní cedule se všemi přeškrtanými směry zmátla řidiče

Autor: Mii - 
20. dubna 2018
18:10

Bouřlivou diskuzi vyvolala neobvykle rozsáhlá uzavírka cest nedaleko obce Markvartice na Vysočině. Místní obyvatel Jindřich Benda zveřejnil na Facebooku fotografii, která ukazuje, že ani jeden směr u nedaleké křižovatky není průjezdný. Někteří lidé na internetu to okamžitě začali komentovat slovy, že podobná uzavírka je možná jen v Česku. Jiní ale podotkli, že v okolí se nacházejí cedule upozorňující na problémovou dopravní situaci, takže to tak omezující není. 

Fotografie se stala okamžitě senzací. Během tři dní od jejího zveřejnění ji sdílelo více než 2000 osob, které se ve většině případů pohoršují nad tím, jak „je něco takového v Česku možné“. Jiní glosují, že Benda by měl být hrdý, protože objevil pomyslný konec světa. Nechybí ani zmínka, že „nejen Praha je na tom dopravně špatně“.

Výstavba okružní křižovatky

Jiní diskutující ale o závažností situace tak přesvědčení nejsou. Že se uzavírka na místě nachází, je podle nich značeno ve většině okolních obcí a dokonce na obecních nástěnkách. „Přechodné dopravní značení a informace o objízdných trasách je samozřejmě dle zákona o pozemních komunikacích umístěno na křižovatkách blíže k Telči. Jelikož je silnice značkou B2 uzavřená až za touto velkoplošnou tabulí, je realizace v pořádku,“ komentuje situaci uživatel Aleš Kratina.

Ředitelství silnic a dálnic má opravu vyznačenou na svém webu. Podle něj na místě probíhá výstavba okružní křižovatky, která bude trvat do 31. 10. 2018. Jako objízdnou trasu uvádí Starou Říši, Hladov, Želetavu, Římov, Stařeč, a Třebíč. V jednom směru má navíc probíhat kyvadlová doprava.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi