Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drhne vám to ve vztahu i v posteli? Na vině může být mytí nádobí, odhaluje studie

Autor: nkov - 
8. dubna 2018
19:06

Hádáte se často s partnerem? A dělíte se o mytí nádobí? Pokud ne, měli byste začít, protože jsou to právě takové maličkosti, které ničí vztah. Alespoň to tvrdí nová studie, která přišla s překvapivými výsledky odhalujícími spojitost mezi šťastným vztahem a rovnoměrným rozdělením domácích prací. Podle výzkumu vedou hádky ohledně uklízení k manželským neshodám, nespokojenosti ve vztahu i v sexu.

Studie realizovaná ve Spojených státech a nesoucí název „Ne všechny domácí práce jsou si rovny“ zkoumala, jak každodenní domácí práce jako nakupování, uklízení a praní ovlivňují dynamiku vztahu.

Výsledky pak poukazují na fakt, že ženy, kterým protějšek s uklízením nepomáhá, uváděly častější hádky a nižší sexuální uspokojení než ženy, které se s partnerem o práce dělily. A tím největším problémem se ukázalo být mytí nádobí.

„Střídání v mytí nádobí se ukázalo jako největší úleva pro dotazované ženy. Naopak, jako největší zdroj nespokojenosti uvedly to, když jsou na něj samy,“ říká Daniel Carson, odborný asistent na Univerzitě v Utahu.

Na druhé straně výzkum ukázal, že muži, kteří se férově chopili své poloviny práce, pak čerpají výhody i v jiných stránkách vztahu. Například ti, kteří se s partnerkou dělí o nakupování, uváděli vyšší míru sexuálního uspokojení.

„Muži, kteří se dělí o nakupování s partnerkou, nejen že uváděli vyšší míru sexuálního uspokojení než muži, kteří jsou na nákupy sami, jejich spokojenost byla dokonce vyšší než v případech, kdy nakupování obstarávala výhradně žena,“ uvádí Carson.

Nakonec lze jen dodat, že zatímco ze studie vyplývá, že se muži každým rokem více zapojují do péče o domácnost, k rovnoměrnému rozdělení prací máme v tomto ohledu ještě daleko.

Video  Myčka nádobí Tetra od společnosti Heatworks  - Živě.cz
Video se připravuje ...

Antonin Blaha ( 9. dubna 2018 12:16 )

 Cim vic pomahas tim je to samozrejmejsi a ze by pribylo sexu?😂😂😂😂😂

Zobrazit celou diskusi