Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Těžce nemocný Martínek (7) udělal oslavu pro Masaryka. Upekl dort a zpíval

Video se připravuje ...
Autor: ula - 
7. března 2018
18:10

Zatímco prezident Miloš Zeman uctil památku Tomáše Garrigua Masaryka položením věnců k jeho hrobu, sedmiletý Martin se rozhodl pojmout oslavu výročí narození prvního československého prezidenta výrazně veseleji. Když zjistil, že jeho oblíbený prezident dnes slaví 168. narozeniny, rozhodl se upéct mu dort, nechat ho sfouknout svíčku a také mu pěkně zazpívat. 

Zatímco jeho vrstevníci obdivují spíše superhrdiny z plátna kin, Martínek má v pokojíčku vystavenou fotografii Alberta Einsteina a Tomáše Garrigua Masaryka.

„Když Martínek zjistil, že dnes má pan Masaryk narozeniny, hned bylo jasno, řekl: ‚Mami, musíme mu udělat oslavu.‘ Upekli jsme dort a celou režii měl na starosti Martin,“ řekla pro Blesk Zprávy maminka Hanka.

Martínek se rozhodl při tak slavnostní příležitosti dokonce i uklidit a „gentlemansky se obléci“, jak jeho maminka dodala.

Díky chlapcově důmyslnému řešení si prezident Masaryk dokonce sfouknul svíčku na dortu.  Martin oslavenci i zazpíval a poděkoval mu, že byl naším prezidentem. To všechno v pokojíčku, kde má jeho fotografii a dokonce Masaryka i nakreslil.

Na dotaz, proč Martinovi tak učaroval právě Masaryk nebo Einstein, Hanka uvedla: „Netušíme, často se tomu divíme. Kromě těchto dvou má rád Karla IV., miluje dokumenty o těchto osobnostech, pořád se vyptává na informace o nich.“

Podívejte se, jak Martínek slaví narozeniny prvního československého prezidenta:

Adoptovaný chlapec trpí ichtyózou

Hanka se svým manželem Mariánem dlouho toužili po dítěti, ale když se nezadařilo, rozhodli se pro adopci. Martínek byl v dětském domově od narození. Podle Hanky byl odložen, protože trpí genetickou poruchou způsobující nadměrné osychání kůže. Každý se bál chlapce adoptovat, právě kvůli jeho nevyléčitelné nemoci – ichtyóze.

Video  Zeman a první dáma uctili TGM. Poklonili se před jeho hrobem v Lánech.  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Hanku a Mariána to však neodradilo a rozhodli se vzít si Martínka domů. Hanka přiznává, že péče o nemocné dítě je náročná, přesto nikdy nelituje, že se rozhodla osvojit si nemocné dítě.