Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Fanoušci napadli v pražské tramvaji Afričana. Cestující mu odmítli pomoct

Autor: ČTK - 
9. listopadu 2017
13:17

Pražští policisté zadrželi v sobotu skupinu fanoušků fotbalové Sigmy Olomouc. Podezřívají je z napadení šestatřicetiletého muže původem ze západní Afriky kvůli barvě pleti. Informuje o tom Aktuálně.cz. Napadený muž, který v Praze žije deset let, musel být ošetřen v nemocnici.

Fanoušci přistoupili na I. P. Pavlova do tramvaje, ve které muž seděl. Nejprve ho prý uráželi slovně, házeli po něm citrony a poté ho napadli pěstmi, strhli ho ze sedačky a kopali do něj. Vystoupili u stadionu fotbalových Bohemians. Napadený muž si stěžuje na to, že mu v tramvaji nikdo nepomohl, po incidentu musel použít tlačítko nouzového zastavení a požádat řidičku tramvaje, aby zavolala záchranáře a policisty.

Policisté ho po ošetření v nemocnici převezli na místní oddělení, kde mu ukázali záznamy fanoušků z tribuny ze zápasu, který se právě konal. „Asi sedm jsem jich poznal a policisté je zadrželi ještě v průběhu zápasu,“ řekl muž serveru. Dodal, že ho v tramvaji odmítla i většina lidí, které požádal o svědectví.

Všichni zadržení muži skončili na policejním oddělení a kriminalisté na případu nyní pracují pro podezření ze spáchání trestných činů hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob, výtržnictví a ublížení na zdraví,“ řekl serveru policejní mluvčí Jan Daněk. Další informace zatím policie kvůli vyšetřování nezveřejní.

Video  Zákazník (34) se ptal taxikáře, proč fandí radikálům. Řidič ho zmlátil  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině