Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Atomový kryt, vagón i zámek: Netradiční místa v Česku, kde můžete nocovat

  • Autor: bud - 
    3. 9. 2017
    07:20

    Originalita prodává nejen v umění a dalších oblastech, ale týká se také ubytování. I v Česku je dnes možné najít řadu zajímavých nebo netradičních míst, která jejich majitelé nabízejí k přenocování. Loni například otevřel protiatomový bunkr v Brně, ve kterém teplota nepřekročí 14 stupňů. „Češi častěji objevují méně tradiční destinace jak v České republice, tak i v zahraničí,“ potvrzuje rostoucí zájem o zážitkové nocování Markéta Kuprová, mluvčí služby Airbnb, která zprostředkovává rezervace ubytování.

  • 1.Orient Expres

    Vlakoví fanoušci i zájemci o dobrodružství mohou najít zalíbení v ubytování ve vagonech legendárního Orient Expresu. Každé vagónové kupé disponuje dvěma lůžky a celková kapacita je 100 lidí. Ubytování na noc ve dvoulůžáku stojí 1150 korun.

    „Myšlenka se zrodila při jednom školení, které u nás probíhalo a při kterém jsme řešili nedostatečné ubytovací kapacity. Když jsme pak večer vyrazili do vinného sklípku, jeden z účastníků nadhodil myšlenku spaní ve vagonech Orient Expresu. A že je jeden známý má k dispozici. A tím to začalo,“ popsal Blesk.cz provozovatel Petr Beníšek penzionu v Němčicích.

    Ustlat si můžete na posteli ve vagónu. Ustlat si můžete na posteli ve vagónu. | Vigvam penzion

  • 2.Noc v korunách stromů

    Kdo touží po návratu k přírodě, bude nadšený domem na stromě. Za 3900 korun si může užít ubytování pro dva bez elektřiny i vody, a to na samotě v lese. Sprchování je možné v přírodní sprše přímo pod domem a nechybí ohniště pro opékání špekáčků. Unikátní „hotel“ se nachází v osadě Pyskočely v Posázaví. „Vychutnejte si večer nad hlavami pasoucích se srnek a za tajuplného houkání soví rodinky,“ lákají na webu majitelé domu.

    Unikátní dům v lese na stromech Unikátní dům v lese na stromech | Airbnb

  • 3.Utajovaný bunkr pro pohlaváry

    Dříve utajený atomový kryt nazvaný 10-Z, který se nachází přímo v centru Brna, sloužil v době komunismu jako velitelské stanoviště důležitých představitelů města. Po revoluci byl 25 let nevyužívaný a nyní ho nadšenci zpřístupnili veřejnosti a nabízejí také možnost přenocování. Za 2500 korun získají zájemci nocleh pro dva v místnosti s teplotou 14°C a velkou vlhkostí.

    „Přespání? Jde to se spacákem a značnou mírou otrlosti. Není to žádný hotel, lidé přebývají v místnostech vybavených předměty z 80. let. Jeden pokoj je například zařízený jako služebna SNB, druhý jako marodka. Dostanete zdarma mizernou snídani a 90minutovou prohlídku celého krytu,“ řekl k nocování iniciátor projektu Pavel Paleček. Podle něj sem jezdí hlavně přemýšliví lidé, studenti nebo třeba manažeři.

    Protiatomový kryt nabízí nocování v drsných podmínkách. Protiatomový kryt nabízí nocování v drsných podmínkách. | František Kressa

  • 4.Hausbót

    Jedinečný zážitek, relax a pohodlí. Pro zájemce o netradiční ubytování je k dispozici třeba unikátní designový hausbót přímo na Vltavě v Praze. Noc tady stojí od 4600 korun.

    Řadu hausbótů je možné najít i na dalších místech v celém Česku a některé jsou i levnější. Například na Baťově kanále jich kotví hned několik a v sezóně stojí asi 10 tisíc korun na týden. Další jsou k nalezení třeba na přehradě Slapy a noc je možné sehnat za cenu od 1600 korun.

    V Česku jsou k dispozici luxusní i běžné hausbóty, a to na řece i jezeru. V Česku jsou k dispozici luxusní i běžné hausbóty, a to na řece i jezeru. | Airbnb

  • 5.Zámky

    V Česku je řada soukromých zámků, na kterých je možné se ubytovat. Hned několik jich je možné najít na vyhledávači ubytování Airbnb, například zámek Trnová, zámek Liteň, zámek Konárovice nebo zámek v Třebešicích. Některé zachovávají starší ráz s původním nábytkem, jiné jsou zase moderní a obsahují třeba saunu nebo bazén.

    Kapacita ubytování je obvykle nad 15 lidí či 20 lidí, a je tak možné na místě uspořádat třeba svatbu. Například velký zámek Liteň s 8 ložnicemi se nabízí za 30 tisíc korun za noc. Jiné zámky nabízejí i jednotlivé pokoje, a to zpravidla za cenu od 3000 korun.

    V Česku si můžete pronajmout hned několik zámků. Na snímku zámek Třebešice. V Česku si můžete pronajmout hned několik zámků. Na snímku zámek Třebešice. | Airbnb

  • 6.Žižkovská věz v Praze

    Součástí rekonstrukce televizního vysílače v pražském Žižkově z roku 2012 bylo i vybudování luxusního jednopokojového hotelu. Stylové vybavením, vana, sprchový kout i unikátní výhled přímo z postele na město. Noc ve výšce 66 metrů začíná na ceně 14 tisíc korun.

    Luxus na televizní věži Luxus na televizní věži | Tower Park Praha

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi