Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Neschopenek opět přibylo. Nejkratší dobu stonají Pražáci, nejdéle lidé na Ostravsku

Neschopenek za pololetí přibylo, lidé ale stonali kratší dobu
Neschopenek za pololetí přibylo, lidé ale stonali kratší dobu  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
3. srpna 2017
11:00

Za prvních šest měsíců letošního roku na nemocenském vyplatila Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) deset miliard korun. Neschopenek za toto pololetí přibylo, lidé však stonali kratší dobu. V průměru nejkratší dobu strávili na neschopence Pražáci, uvedl úřad.

Pracovních neschopností v prvním pololetí letošního roku přibylo. Počet případů se meziročně zvýšil o 10,5 procenta na 942 101.

Průměrná délka stonání na tzv. neschopence se ale naopak zkrátila, a to přibližně o jeden a půl dne na 40 dní. Oznámila to dnes Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ).

Celkový počet prostonaných dní v prvním pololetí meziročně stoupl o téměř 2,4 milionu na 37,8 milionu dní. Nejvíce prostonaných dnů zaznamenala ČSSZ v Moravskoslezském kraji.

Nejkratší dobu na neschopence trávili lidé v Praze, 31 dní. Následoval Středočeský kraj s přibližně 36 dny.

Naopak nejdéle na neschopence zůstávali pojištěnci v Moravskoslezském kraji. Průměrně tam dočasná pracovní neschopnost trvala téměř 48,5 dne. „To je o 8,5 dne déle než celorepublikový průměr, který činil 40 dnů,“ uvádí ČSSZ.

jany ( 3. srpna 2017 14:17 )

ne, my musime makata ne pipat jako y, proto marodime mene

jany ( 3. srpna 2017 14:15 )

klasika, prazaci makaji, venkov mene

bullshit ( 3. srpna 2017 12:10 )

anisamri - zřejmě patříš mezi ty nemakačenka, jinak by jsi nemohl vyplodit takovou kravinu. Je zajímavé jak se opakovaná lež (třeba zrovna ing.Mládkem, bývalým členem KSČ z líhně prognostického ústavu ) stává pravdou a co lam na to skočí. Jen hlupák setrvává ve svém omylu. Zjisti o co u OSVČ jde, kolik platí a hlavně co nárokují, kolik mají placené dovolené, kolik si toho musí koupit, (co ty dostáváš asi zdarma), kolik dostávají stravenek atd..A hlavně jak a kolik marodí !!! Pak teprve ploď...

santikxauz ( 3. srpna 2017 11:12 )

V kanceláři pražáčci neonemocní,ale ti co na ně dělají ano.

Zobrazit celou diskusi