Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kilometrové kolony, hodiny v zácpě: Svátky začaly dopravním kolapsem, D1 stála

Autor: val, zzu - 
5. července 2017
18:00

Kdo se ve středu vydal užít si prodloužený víkend a v cestě mu stojí dálnice D1, měl by počítat s možným zdržením kvůli rekonstrukci komunikace. Zatímco odpoledne se tvořily několikakilometrové kolony na 30. kilometru ve směru na Brno, k večeru se zácpy objevily mezi 41. a 45. kilometrem směrem na Prahu.

Kvůli porouchanému vozidlu se mohli řidiči ve středu dopoledne i odpoledne zdržet už u výjezdu na Čestlice těsně za Prahou. Dlouhá kolona se pak tvořila na 24. kilometru, vozy v ní popojížděly několik kilometrů.

Do kolony směrem na Brno se dostala i Zuzana F., té se za tři hodiny „jízdy“ nepodařilo dostat k 41. kilometru, kde zácpa údajně končila. „Už jedeme tři hodiny a nejsme ještě ani na tom čtyřicátém prvním kilometru,“ okomentovala situaci pro Blesk.cz.

Vozidla během dne stála i v opačném směru, a to mezi 41. a 45. kilometrem ve směru na Prahu. A v těchto místech kolony komplikují dopravu i večer. Podobně jako na 30,8. - 34. kilometru ve směru na Bohumín.

Policie problémy podle mluvčí Marcely Pučelíkové přisuzuje prázdninovému provozu a státním svátkům, které lidé využívají k čerpání dovolené. „Řidiči osobních automobilů mohou využít objízdné trasy po okolních obcích, ovšem když jich tam pojede více, tak se tam ty komplikace v souvislosti s kolonami budou tvořit také,“ řekla Pučelíková.

Překvapily vás při cestě kolony? Posílejte informace a fotografie z místa na tip@blesk.cz.

Dálnice D1 ve středu odpoledne na 30. kilometru směrem na Brno Dálnice D1 ve středu odpoledne na 30. kilometru směrem na Brno | Dopravní Info

Kolony se tvořily i na dálnici D4, konkrétně na 39. kilometru ve směru od Prahy u obce Dubenec, kde probíhá dlouhodobá rekonstrukce vozovky. 

V Jihomoravském kraji problémy na dálnicích s ohledem na prázdniny nemají. „Nemáme žádné informace o tom, že by někde vznikaly kolony a byly kvůli tomu nehody. Máme standardní provoz,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Jižní Moravou prochází dálnice D1, z Brna na Slovensko vede D2, z Brna do Pohořelic D52 a z Vyškova do Olomouckého kraje D46.

VIDEO: Řidiče nebavilo čekání v koloně, vzal to přes pole

mart33 ( 5. července 2017 18:57 )

Opět to blokla americká armáda.

agfor ( 5. července 2017 17:33 )

Ha ha ha. A za tohleto ti blázni cpou do nenažraného státního chřtánu 1500 Kč za známky. Státe nakakat na tebe.

Zobrazit celou diskusi