Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Křetínský a Tkáč expandují na pole knih. Kupují lídra trhu i s Knižním klubem

Autor: Michal Nosek, E15 - 
17. března 2017
13:50

Investiční skupina Rockaway podepsala dohodu o koupi Euromedia Group, vedoucí společnosti na poli knižního trhu, která vlastní i Knižní klub. Transakce, která nyní podléhá schválení antimonopolního úřadu, probíhá s finanční podporou Daniela Křetínského a Patrika Tkáče. Uvedl to deník E15.

Pro Rockaway jde o další strategickou akvizici, kterou naplňuje svou dlouhodobou vizi online alternativy tradičním sektorům.

„Knihy a digitální obsah jsou rozhodně obor, který si zaslouží vlastní digitální strategii, navíc trend přesunu prodeje z kamenných knihkupectví na internet stále roste. Jde o specifický obor a chceme k němu tak i přistupovat, bude mít tedy vlastní strategii a stát vedle našich současných aktiv,“ říká k transakci Robert Chmelař, investiční partner Rockaway, který vede celou transakci.

Euromedia Group patří mezi vedoucí hráče českého knižního trhu, vlastní nakladatelské značky jako Knižní Klub, Ikar nebo Universum. V oblasti velkoobchodu je jednoznačným leadrem.

Transakce je realizována s podporou skupiny Czech Media Invest Daniela Křetínského a Patrika Tkáče a její dokončení podléhá schválení Úřadu pro hospodářskou soutěž. 

Dceřinou společností Czech Media Invest je vydavatelství CNC, které vydává deník Blesk a provozuje stránky www.blesk.cz.

Jakub Havrlant, Křetínský a Tkáč ovládají rovněž skupinu Mall Group, která nedávno otestovala použití dronu pro přepravu objednaného zboží.

Video  Dron Mall.cz poprvé dopravil balík pomocí dronu. Podívejte se.  - Mall.cz
Video se připravuje ...

Zpráva vyšla na deníku E15. Další zpravodajství najdete zde

Zobrazit celou diskusi