Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Místo benzinu nafta: V Pardubicích tekl z pistole na Natural diesel

Místo benzinu nafta. V Pardubicích chyba pracovníka ničila auta (ilustrační foto).
Místo benzinu nafta. V Pardubicích chyba pracovníka ničila auta (ilustrační foto).  (Autor: ČTK)
Autor: tmp - 
28. prosince 2016
19:34

Místo benzinu si řidiči u pardubické benzinky několik hodin tankovali nevědomky naftu. Možná až desítky aut tak mohou mít problémy kvůli chybě pracovníka dodavatele paliv společnosti Unipetrol. Informoval o tom Pardubický deník.

O tom, že zákazníci čerpací stanice v Pardubicích možná načerpali jiné palivo, se dozvěděli z oken pumpy a ze všech vstupů do místního Albertu. „V pátek 23. prosince doplnil dodavatel paliv, společnost Unipetrol, na čerpací stanici tohoto hypermarketu chybně nádrž s palivem Natural 95,“ dočetli se v oznámení.

Poškození majitelé vozidel se tak mají ozvat na uvedené telefonní číslo. Chyba měla postihnout ty, kteří den před Vánoci doplňovali palivo v čase mezi 17:30 a 20:30. „Při opravě poruchy vám poskytneme plnou podporu včetně náhradního vozidla,“ dále uvádí řetězec.

Podle informací Pardubického deníku dodavatel chybu napravil velmi rychle. „Ještě večer přijeli s cisternou z Kralup, nádrž odčerpali a vyčistili,“ popsala oslovená pokladní. „Pokud máte účtenku z uvedeného období, běžte na informace a tam vám řeknou další postup,“ vybízela žena.

Lidé budou odškodněni

Podle mluvčí hypermarketu Albert Barbory Vanko se už první lidé se zničenými auty ozvali. „Dosud problém reklamovala přibližně desítka řidičů. Našim pardubickým zákazníkům se ještě jednou velice omlouváme,“ řekla mluvčí. „Ujišťujeme zákazníky, že kvalita pohonných hmot již zcela odpovídá požadovaným standardům,“ dodala Vanko.

Podle Unipetrolu se poškození dočkají finanční náhrady. „Ve spolupráci se společností Ahold jsme nabídli poškozeným zákazníkům maximální pomoc v podobě odtahové služby, náhradního vozidla nebo služeb autoservisu,“ slíbil Mikuláš Duda z tiskového oddělení společnosti Unipetrol. „Počítáme s tím, že vzniklé náklady budeme zákazníkům kompenzovat,“ uzavřel.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi