Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ledovka zaplnila nemocnice: Čechy museli kvůli úrazům i operovat

Autor: CTK, val - 
23. prosince 2016
17:04

V souvislosti s ranní ledovkou evidují některé pražské nemocnice více pacientů s úrazy. Na Bulovce ošetřili lékaři během dopoledne skoro stejně lidí jako jindy za celý den. O třetinu více lidí s úrazy evidovali i v Thomayerově nemocnici, kvůli počtu pacientů posílili službu. Ledovka dnes na mnoha místech Česka také komplikovala dopravu, přibylo nehod, uzavřena byla i dálnice D1.

V Thomayerově nemocnici ošetřili od rána podle mluvčího Ondřeje Macury na 90 lidí, kteří se zranili v souvislosti s namrzlými chodníky a ledovkou. To je podle mluvčího asi o třetinu více než v běžné dny. „Museli jsme posílit službu o tři lékaře,“ řekl Macura.

V Nemocnici Na Bulovce za dopoledne ošetřili 72 pacientů, většinou šlo podle mluvčího Martina Šalka o úrazy rukou. To je podle mluvčího téměř stejný počet jako za celý běžný den. U devíti pacientů byl úraz podle Šalka natolik závažný, že museli podstoupit operaci. Fotku s frontou záchranářských sanitek před příjmem na Bulovce na Facebooku zveřejnila pražská záchranná služba.

Několik případů se zlomeninami v důsledku ledovky evidovali i ve Všeobecné fakultní nemocnici. „Nebylo jich naštěstí mnoho, takže to ani nemělo vliv na celkový počet ošetřených pacientů. Ten nijak z normálu nevybočil,“ napsal mluvčí nemocnice Filip Brož.

Podle meteorologů budou silnice a chodníky klouzat i v noci na sobotu. Výstraha, která platí od půlnoci do sobotních 15:00, se týká především severu Čech, Moravy a Slezska.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi