Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ceny kaprů se mění podle velikosti a místa prodeje. Za kolik ho seženete?

  • Autor: ula - 
    21. 12. 2016
    06:02

    Ceny vánočních kaprů zůstaly podobné jako minulý rok, i když někteří prodejci přiznávají, že mírně zdražili, například o 6 korun. Ceny se ale u každého prodejce mírně liší. Pokud nezvládáte kapra zabít, vykuchat nebo stáhnout, počítejte s tím, že si připlatíte – například za stažení i 60 korun. Můžete vybírat ze tří druhů kaprů dle váhy, ale jak říkají prodejci, nejlevnějšího kapra do kila a půl rozhodně neseženete. Tradiční kapr se už ale přetahuje o prvenství s lososem.

  • 1.Praha Anděl – Rybářství Chlumec nad Cidlinou

    Přímo před nákupním centrem v Praze na Andělu narazíte na prodejce Rybářství Chlumec nad Cidlinou. Ten oproti loňskému roku zdražil, dle váhy kapra o 6, 5 a 3 koruny. Středně velkého kapra u nich pořídíte za 85 korun za kilogram. Za zabití si připlatíte např. 10 korun, za stažení 60 korun.


    Nejmenšího kapra koupíte za 69 korun za kilogram.

    Ceník Rybářství Chlumec nad Cidlinou Ceník Rybářství Chlumec nad Cidlinou | Robert Klejch

  • 2.Praha Anděl – Třeboňský kapr

    V Praze na Andělu najdete tři stánky s kapry, dva patří firmě Třeboňský kapr. Za nejmenšího kapra zaplatíte 79 korun, ale jak prodejci přiznali, málokterý kapr váží do 1,5. Za výběrového kapra, který váží 2,5 kilo a více, zaplatíte na Andělu 89 korun. Za kapra první třídy 85 korun.


    Nevíte, jaký je rozdíl mezi výběrovým kaprem a kaprem první třídy? Kapr první třídy je obvykle tří až čtyřletý a váží do 2,5 kilogramu, kapr výběrový váží více než 2,5 kila a je o rok starší.

    Ceník Třeboňského kapra na pražském Andělu Ceník Třeboňského kapra na pražském Andělu | Robert Klejch

  • 3.Billa Prosek – Třeboňský kapr

    Třeboňské kapry seženete i před Billou v Praze na Proseku. Překvapivě ceny jsou o pár korun vyšší než na Andělu. Za kapra první třídy si zaplatíte 89 korun, za výběrového 93 korun. O pět korun více si zaplatíte např. za vykuchání.

    Ceny Třeboňského kapra u Billy na Proseku v Praze Ceny Třeboňského kapra u Billy na Proseku v Praze | Robert Klejch

  • 4.Penny Market Prosek – Rybářství Chlumec nad Cidlinou

    Před Penny Marketem na Proseku seženete kapra opět od Rybářství Chlumec nad Cidlinou. Ceny jsou stejné jako na Andělu.

    Ceny kaprů u Penny Marketu na Proseku Ceny kaprů u Penny Marketu na Proseku | Robert Klejch


  • 5.Lidl Kolbenova – Klatovské rybářství

    U Lidlu prodává kapry Klatovské rybářství. Kapra 1. třídy zde seženete za 83 korun za kilogram, výběrového kapra za 89 korun za kilogram. Zda firma poskytuje i další servis, jako kuchání nebo stahování, nebylo na ceníku uvedeno, rybářství bylo v době reportáže zavřené.

    Ceny Klatovského rybářství u Lidlu v Kolbenově Ceny Klatovského rybářství u Lidlu v Kolbenově | Robert Klejch

  • 6.Penny Market Lehovec – Hrazánek Ladislav

    U Penny Marketu Lehovec seženete kilo kapra za 89 korun. Stánkaři nabízí i servis, vykuchání za 20 korun, za náročnější stáhnutí 100 korun.

    Ceny u Penny Marketu Kolbenova – Lehovec Ceny u Penny Marketu Kolbenova – Lehovec | Robert Klejch

  • 7.Makro Černý Most – Třeboňský kapr

    Pokud nakoupíte v Makru na Černém Mostě nad 3 tisíce korun, dostanete živého kapra zdarma. Pokud nakoupíte za 15 tisíc korun, dostanete kaprů pět.


    Kapra si samozřejmě můžete i koupit, za kilo kapra první třídy zaplatíte 79,35 korun, za výběrového kapra 89,70 korun. Pokud chcete speciálního kapra, který má zvýšený obsah omega 3 mastných kyselin, zaplatíte 94,30.


    Kapr je vykrmen speciální směsí a jeho konzumace by měla mít blahodárný vliv na vaše srdce, jak potvrzuje IKEM. Speciální kapry seženete u pražských obchodů, v Českých Budějovicích a Ústí nad Labem.

    Za kolik koupíte kapra u Makra na Černém Mostě? Za kolik koupíte kapra u Makra na Černém Mostě? | Robert Klejch

  • 8.Další ceny kaprů

    Kolik zaplatíte za kilo kapra u jiných prodejců?



    Rybářství       1. třídy (do 2,5 kg)    výběrový (nad 2,5 kg)
    Nové Hrady         50 Kč                         65 Kč
    Blatenská ryba     76 Kč                         84 Kč
    Kardašova Řečice 70 Kč                         80 Kč
    Hluboká                70 Kč                        70 Kč
    Hulín                     80 Kč                        85 Kč

    Další ceny kaprů Další ceny kaprů | Robert Klejch


     

  • 9.Mražení kapři

    Pokud si raději zajdete pro kapra do obchodu, řetězec Kaufland nachystal chlazené kapry – celé, půlené nebo i filety.

     

    Ceny chlazených kaprů v obslužných pultech:

    kapr celý 100 g – 10,90 Kč

    kapr půlený 100 g – 12,90 Kč

    filety 100 g – 22,90 Kč

     

    Ceny chlazených kaprů balených:

    kapr celý 100 g – 12,90 Kč

    kapr půlený 100 g – 12,90 Kč

    filety 100 g – 22,90 Kč

     

    „Kapři budou v prodeji do 24. 12. 2016 do 12:00 hodin,“ informoval Blesk.cz mluvčí řetězce Michael Šperl. Prodej živých kaprů před prodejnami bude probíhat každý den od 8:00 do 21:00 hodin, na Štědrý den od 8:00 do 10:00. Nicméně kapry před prodejnami Kaufland neseženete např. v Třeboni, v NC Curkovar v Hodoníně, v NC Karolina v Ostravě, v NC Area Bory v Plzni, v NC Čepkov ve Zlíně a v Praze ve Voctářově ulici.

    Mražení kapři Mražení kapři | Robert Klejch

  • 10.Losos dohání kapra

    Provozovatelé řetězců potvrzují, že i když prim hraje v prodeji kapr, Češi mají zájem i o jiné ryby. Jejich prodej před Vánoci je několikanásobně vyšší.


    „Kapr už se z pohledu prodaného množství o prvenství přetahuje s lososem. Na svátečních stolech se také čím dál častěji objevují i mořské plody, například různé druhy krevet, chobotnice, sépie, slávky a hřebenatky,“ řekla Blesk.cz Pavla Hobíková, mluvčí řetězce Globus. 

     

     „Před svátky roste zájem kromě kapra také o další druhy sladkovodních ryb, jako je tolstolobik, štika či sumec, stejně tak o kapří hlavy a vnitřnosti na přípravu tradiční polévky,“ potvrzuje jiné chutě Renata Veselá, manažerka nákupu čerstvých ryb v obchodním řetězci Albert, a dodává: „Ve vánočním čase si zákazníci rádi dopřejí to, co jim chutná, jsou ochotni více utrácet a zkoušet něco nového. Poptávají tak i například mořské plody, jako třeba krevety a další.“

    Losos už pomalu nahrazuje kapra. Losos už pomalu nahrazuje kapra. | Shutterstock.com

     

  • 11.Kapr v trojobalu vítězí

    Z průzkumu společnosti Tesco vyplývá, že pouliční prodej ryb v kádích volí jako místo pro koupi kapra 59 % Čechů. Polovina Čechů kapra kupuje pár dní před Štědrým dnem, třetina z nás pak pouhý den předem.

     

    Kapra s bramborovým salátem podle průzkumu večeří na Vánoce 62 % Čechů. Na tradiční přípravě kapra v trojobalu se shodlo více než osmdesát procent dotazovaných, ostatní dávají přednost kapru pečenému v troubě nebo osmaženém na másle.

    Kapr v trojobalu vítězí. Kapr v trojobalu vítězí. | Robert Klejch

djaba ( 21. prosince 2016 08:15 )

 Než abych se s tím doma patlal ,tak jsem si odnesl domů dvě stažený půlky z tříkilového kapra .Pravda ,bylo to dražší ,ale ještě jsem jim dal pade dýško .A účtenku jsem nechtěl .Za komárů jsem mnohdy čekával i dvouhodinovou frontu a pak po mě hodil protivný špindíra jeden a půl kilovou chcíplotinu se slovy - nechceš ,další vezme .

Zobrazit celou diskusi