Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ptyč je z půlky pryč: Monstrum za miliardy mění svůj vzhled i účel

Autor: Milan Kolář - 
17. prosince 2016
06:30

Každý národ má svůj div – Egypťané v Gíze, Řekové v Efesu a my v Ptyči… Monstrum na Křivoklátsku pohltilo miliardu korun. Mělo ukrýt před posledním soudem léčitelskou sektu Avena (Stéblo), teď bagry mění jeho účel i podobu.

Pod zemí bude obří trezor, nahoře bydlení pro boháče. Archa pro přežití vyvolených se začala budovat v roce 2009 a měla se jmenovat Maják. Její nadzemní část, včetně věží, teď ale pomalu mizí v terénu a za zdmi z vrstveného kamene.

Polovinu hlavní viditelné stavby nazývané Château (zámek) poslaly k zemi za značného úsilí bourací stroje – železobetonové zdi jsou v některých místech molochu až dva metry tlusté. Maják se totiž mění na Park Berne.

Opět zařízení pro vyvolené, ovšem nikoli léčitele, ale pro superboháče. Proměnu způsobil rozchod tří původních protagonistek Stébla: Daniely Kuchtové, Kateřiny Kuňové a Hany Přádové. Z trojlístku zůstala Kuchtová, která chce zřejmě stavbu dotáhnout do konce a dostat zpátky část vložené skoro miliardy.

Je totiž jedinou členkou představenstva společnosti registrované na Kypru, Double Square Limited. A tato společnost je zase jediným akcionářem investora ptyčského divu.

Poklady v podzemí

Trezorové místnosti v podzemí jsou podobné jako v České národní bance. Nejmenší schránky jsou velké 2,5 metru čtverečního. Naopak rozloha největší přesahuje 45 metrů čtverečních. Vejde se tak do něj například sbírka umění, automobil či až 70 tun zlata v cihlách.

Depozitář má zálohované zdroje elektřiny a vlastní vnitřní klima. Je schopen odolat pádu dopravního letadla, dvacetimetrovým záplavám i teplotě 800 stupňů.

mirkazam ( 17. prosince 2016 18:16 )

Kdo jim to vůbec schválil ?? Takovou hrůzu postavit jenom tak že na to jsou prachy stačí ??? Teď se to ostentativně začíná bourat,ale na každou změnu když někdo cokoliv staví potřebuje sto ferblů,a tady takový monstrum...no jeden zírá...

bullshit ( 17. prosince 2016 17:23 )

Z daní se neodepisuje téměř nic, obecná mýlka. Vše se odepisuje ze základu pro výpočet daně, to je trochu rozdíl, ale tím hůře...

bullshit ( 17. prosince 2016 17:21 )

 Prudíme hospodské za pár stovek úniku na daních ale na tyto zbohatlíky co dají miliardu do podniku který zase bourají nemá ani Bureš. Tam by měli nasměrovat pozornost kde tři ženy přišly k miliardám ( miliarda = 1000 milionů ).

ivoadler ( 17. prosince 2016 15:45 )

No hlavně, že nám ta elita zůstane zachována. Nakonec trezor o velikosti 2,5 m2 si může koupit každý. A máme to v suchu.

vaber ( 17. prosince 2016 13:11 )

nevím,nevím, ale Bůh se od lidí dávno odvrátil, vyhnal je přece z Ráje a nikde jsem neslyšel, že by je vzal zpátky na milost

Zobrazit celou diskusi