Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Armáda spásy: Neplýtvejte papírem, dárky zabalte originálně do starého oblečení

Autor: mav - 
15. prosince 2016
17:45

Také vám je líto po Štědrém večeru vyhazovat všechna ta kvanta balicího papíru? Ale stejně příští rok nakoupíte zase další, i když si ten starý třeba schováte? Armáda spásy přišla s originálním nápadem, kterým papír ušetříte, překvapíte obdarované a ještě pomůžete dobré věci. Její dobrovolníci vám dárky zabalí do secondhandového oblečení.

Jednou z cest, jak Armáda spásy získává prostředky na svou činnost, je její butikový obchod ReShare Store. Jednak vydělává prodejem dovozového oblečení z druhé ruky, jednak zaměstnává znevýhodněné osoby. Na Vánoce přichází s ojedinělou akcí.

Rozhodli jsme se podpořit a zviditelnit ReShare Store a najít spojení mezi oblečením ze second handu a vánočními zvyky,“ uvádí Pavla Vopeláková, tisková mluvčí Armády spásy. „Ideální volbou proto bylo využití japonské balicí techniky zvané furošiki.“ Ta spočívá v tom, že namísto balicího papíru a mašle se k balení dárků využívá košile či jiný oděv nebo látka. Metoda u nás není tolik známá, ale výsledek působí velmi nápaditě a originálně.

V sobotu 17. prosince 2016 postaví ReShare Store (který sídlí na sídlišti Velká Ohrada) svůj improvizovaný stánek v obchodním centru Nový Smíchov. Po celý den tak budou zákazníkům k dispozici oděvy z obchodu i zástupci Armády spásy, kteří techniku furošiki ovládají a vánoční dary zájemcům zabalí. Výtěžek z nákupu oblečení i symbolického poplatku za balicí servis poputuje na primární činnost Armády spásy, kterou je pomoc potřebným – například lidem bez domova či blízkých, závislým i handicapovaným. 

Chcete se techniku naučit sami? Chcete se techniku naučit sami? | Armáda spásy, ReShare Store

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi