Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mobily v posteli ničí sex. Lidé je podle studie nedají z ruky ani při milování

Autor: sou - 
13. srpna 2016
09:50

Vypadá to, že moderní technika zkazila to, čeho si lidé užívají odnepaměti: sex. Podle průzkumu výrobce kondomů se 72 procent dospělých přiznalo, že drží mobil i při milování, polovina z nich s ním chodí spát a čtyři procenta lidí zase sex neiniciují, dokud jejich partner drží v posteli telefon. O šetření na vzorku dvou tisíc lidí informuje sobotní Právo.

Zvláštní kategorii pak vytvořily sociální sítě, nejčastěji Facebook. Rozdíl mezi sdílením zážitků s živým partnerem a internetovými přáteli se prý nejzřetelněji projeví na dovolené.

„Relaxování u bazénu nebo pohoda na pláži se může zdát jako ideální chvíle pro odpočinek, ale téměř polovina lidí uvedla, že i v těchto chvílích používají buď tablet nebo mobilní telefon – ženy dokonce o čtvrtinu víc než muži,“ uvádí průzkum Durexu.

K třem příspěvkům na sociální síti za den se přiznaly dvě třetiny účastníků průzkumu. 42 procent pak raději sdílí zvláštní momenty dovolené s přáteli na síti než se svým partnerem.

Anketa
Zhatil vám někdy sex mobil v posteli?
počet hlasujících: 50
Anketa
Zhatil vám někdy sex mobil v posteli?
Ano.
58 %
Ne.
42 %
počet hlasujících: 50

Sexuolog: Je potřeba myslet jen na to jedno

Podle sexuologa Ondřeje Trojana tomu není jinak ani v běžné dny, kdy si člověk lehne s mobilem do postele a dává tím najevo svému partnerovi, že je něco důležitějšího než on. „Když ten druhý drží telefon, tak přestože nepíše milenci či milence, někomu ale ano, a tím pádem nejsou ti dva spolu sami. Přitom k dobrému sexu je zapotřebí napnout myšlení jen jedním směrem a zcela se s tím druhým uvolnit,“ radí.

Neustálé ťukání do telefonu a kontrolování činnosti ostatních je prý všudypřítomný problém. Stále častěji vidí i dvojice čekající na jídlo s hlavami zabořenými do telefonů Podle něj existuje jediné řešení: Telefony na rande a do postele vypínat. Jedinou výjimkou je pak prohlížení erotických stránek s partnerem pro navození vzrušení. 

Sexkoučka: Smát se moc u mobilu škodí

Na „žárlivost“ partnerů na mobil narazila i sexkoučka Julie Gaia Poupětová. Rozhodující je podle ní celkový čas strávený na internetu ve volném čase oproti společným zážitkům s partnerem. „A druhým kritériem je zábavnost bytí na internetu. Čím víc se internetující partner baví, směje u mobilu, tím hůře se cítí druhý partner ve vztahu,“ uzavřela.

baronessa ( 13. srpna 2016 12:54 )

 "Obávám se dne, kdy vývoj technologie předčí vzájemné lidské vztahy. To potom svět bude mít generaci idiotů" Albert Einstein

Zobrazit celou diskusi