Mykolog varuje: Otrava vám hrozí i z jedlých hub. Navíc pozor na záměny
Počasí přeje houbařům. Do lesa tak vyrážejí nejen náruživí sběratelé, ale i ti sváteční. A ti mohou snadno zaměnit jedovatou houbu za jedlou. Nebezpečí vám ale hrozí, i pokud je špatně tepelně upravíte nebo přehlédnete plíseň.
„Například hřib koloděj je sice jedlá houba, ale až po tepelné úpravě, která by měla trvat 15 minut, jinak se vám může udělat nevolno. Nejčastěji se to stává, pokud z této houby uděláte řízek,“ varoval ve studiu Blesk mykolog Jaroslav Malý.
Některé jedovaté a jedlé houby jsou si navíc nebezpečně podobné. Podívejte se na rozhovor, kde vám ukážeme, jak od sebe odlišit jednotlivé druhy a jak je rozpoznat:
Video
Pozor na záměnu jedovatých hub za jedlé.
Video se připravuje ...
Vysvětlí mi někdo, proč je povolená diskuze jen u trapných článků?