Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Velká uzavírka na D1: Kvůli opravám zavřou jízdní pruhy, hrozí kolony

Autor: bru/ČTK - 
28. května 2016
08:41

Silničáři dnes začnou opravovat devítikilometrový úsek dálnice D1 na Vyškovsku mezi 220. a 229. kilometrem směrem do Ostravy za 239 milionů korun. Dopravní omezení zde potrvají až do 21. srpna. Většinu doby se bude jezdit ve dvou pruzích v jednom směru a jedním pruhem v opačném směru.

Stavbaři odstraní téměř 30 centimetrů silnou betonovou vrstvu, která je v havarijním stavu a plná prasklin, a nahradí ji novou. Zhruba 30 kilometrů dálnice mezi Brnem a Vyškovem prochází od roku 2012 postupnými opravami, které pro řidiče znamenají komplikace a v době zvýšeného provozu i několikaminutové kolony. Po opravách je však jízda po dálnici komfortnější a bezpečnější. Příští rok už by měla být dálnice mezi Vyškovem a Brnem opravená kompletně.

Uzavřené budou během oprav také některé exity. Nejdéle od 1. června do 16. srpna nebude možné sjet na 226. kilometru dálnice u Vyškova od Brna, ani na ni najet ve směru do Ostravy.

Devítikilometrový souvisle opravovaný úsek patří mezi ty delší. Nejdelší byl loni na dálnici D2, kde se najednou opravovalo 14 kilometrů.

Podívejte se na fotky z rekonstrukce D1:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi