Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Paterčata stále nemohou sehnat »tetu« na vycházky. Co dalšího jim chybí?

Autor: ljš - 
29. dubna 2016
13:13

Jaro je tu, a tak paterčata vyrážejí objevovat svět. Uhlídat pětici malých lumpíků ale není nic jednoduchého, a tak centrum, které rodině pomáhá, hledá „tetu“, která by při vycházkách pomohla s hlídáním. Současně pro děti dál shání potraviny, oblečení i třeba věci z lékárny.

„Čím dál častěji nás můžete zahlédnout, jak chodíme na výzkumné výpravy po okolí. Moc by nám pomohlo, kdybychom našli ještě další tetu (tety), která by nás na vycházkách doprovázela,“ píše Rodinné centrum Milovice na stránce věnované paterčatům.

O shánění pomocníků, kterým se nabízí pracovní poměr na dohodu o provedení práce, přitom mluvila ředitelka centra už před měsícem. Hledání se tak zřejmě zatím příliš nedaří.

Krom inzerátu na „vycházkové tety“ centrum zveřejnilo také nový seznam věcí, které děti potřebují. Jde hlavně o oblečení, jako jsou trička, tepláky nebo bundy. „Jde o velikost, která chvíli počká ve skříni (aktuálně začínáme nosit vel. 104) – ze zkušenosti víme, že se tyto větší věci v naší charitě hůř shánějí,“ píše se v poznámce. Potřeba jsou ale také svršky pro staršího bratra paterčat, kterému už je osm.

Brzy tříletá paterčata milují stavebnice a také ráda kreslí. Centrum pro ně proto shání široké pastelky a omalovánky. Hodily by se také jakékoli didaktické hračky rozvíjející myšlení.

K prosbě o pomoc připojili rodiče paterčat také poděkování. „Posíláme jarní pozdrav a poděkování všem, kteří nás podporují. Hodně slunečných dnů,“ popřáli svým podporovatelům.

Paterčata oslaví třetí narozeniny! Podívejte se, co všechno prožila ZDE››