Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Albert prodával skoro bezmasého pangase. Ryby v něm nebylo ani 50 %

Autor: bru/ČTK - 
18. března 2016
18:26

Společnost Ahold, která provozuje supermarkety a hypermarkety Albert, musí stáhnout z prodeje dvě šarže hluboce mraženého pangase s obsahem ani ne 50 procent masa. Firmě to nařídila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI). Inspekce s prodejcem také zahájí správní řízení o uložení pokuty. ČTK o tom dnes informoval mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Nařízení se týká filetů bez kůže pangase dolnookého, výrobcem je vietnamská společnost Anmyfishco Phu Hoa, An Giang. Jedna šarže má datum spotřeby do září 2017 a druhá do října 2017.

Výrobek má na obalu uvedeno, že obsahuje 90 procent rybího masa a deset procent vody, hmotnost po odkapání by měla být 900 gramů. Laboratorní analýza SZPI ale potvrdila obsah masa v množství 48,3 procenta a 48,7 procenta. „Vzhledem ke skutečnosti, že potravina byla falšována přídavkem vody, inspekce nařídila prodejci, aby neprodleně stáhl závadné šarže z tržní sítě,“ uvedl Kopřiva.

Falšování mražených rybích výrobků vodou v řádu desítek procent považuje SZPI podle Kopřivy za mimořádně bezohlednou a zcela nepřijatelnou praktiku vůči spotřebiteli.

znalec ( 19. března 2016 15:55 )

ještě dodávám, že naši ochotní,usměvaví a pracovití Vietnamci ty svoje pangasy chovají na farmách, kde do pěstební vody lijí moč sbíranou od těhotných vietnamek.Proč? protože po těch hormonech ze ch.canek pěkně příbývají na váze, tak dobrou chuť...

moiaza ( 19. března 2016 11:41 )

 Velmi kruté konstatování pro "tgbg."Jeho tvrzení že teprve teď jíme kvalitní potraviny, utržilo KO. Za komunistů jsme jedli samé šunty. Nyní je to kvalita. Nevím, proč se k tomu "tgbg" nevyjadřuje.

briana ( 19. března 2016 11:21 )

V Alberu jsem koupila krájenou uzeninu za chvilku byl papír mokrý kolik tam bylo napíchané vody. Albert a uzenina už nikdy. Zloději největšího kalibru.

sibuna ( 19. března 2016 10:32 )

Tak to je snad logické - přece nebudou šunty prodávat vlastním lidem, když to můžou výhodně prodat do postkomunistických zemí,ne? Oni nás totiž považují za podlidi, jak už to zde jednou bylo a když se nás nepodařilo vyhubit vojensky, zkoušejí to hnusným žrádlem

sibuna ( 19. března 2016 10:26 )

Ony totiž už žádné normy neplatí, pouze doporučená množství!

Zobrazit celou diskusi