Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ikea stahuje nebezpečné podstavce lamp Gothem. Probíjí v nich proud

Autor: ČTK, sou - 
17. března 2016
07:55

Švédský nábytkářský řetězec Ikea stahuje podstavce lamp Gothem kvůli nebezpečí úrazu proudem. V některých podstavcích byly poškozené kabely, žádný úraz ale zatím podle ní hlášen nebyl. Ikea žádá zákazníky, aby podstavce vrátili v obchodních domech firmy, peníze dostanou zpět.

„V několika případech se v lampách našly poškozené kabely. Ty mohou způsobit elektrickou vodivost kovového těla lampy, a hrozí nebezpečí úrazu,“ sdělila mluvčí řetězce v Česku Zdeňka Pecková. 

Ikea dosud nedostala od zákazníků žádné hlášení o úrazu v souvislosti s podstavci. „Dva zákazníci a jeden pracovník obchodního domu Ikea však uvedli, že cítili slabý elektrický proud,“ doplnila mluvčí. Řetězec prosí zákazníky, aby podstavce přestali používat a raději je vrátili i v případě, že lampa funguje.

Zastavení prodeje se vztahuje na všechny tři modely Gothemu – podstavec stolní lampy ve dvou různých výškách a podstavec stojací lampy. Lidé dostanou zpátky peníze i bez účtenky. S případnými dotazy se mohou obrátit na zákaznickou linku řetězce 234 567 890. Lampy GOTHEM se prodávaly na všech trzích IKEA od října 2015.

joudajoudovy ( 17. března 2016 08:26 )

hlavne, ze tupci jsou IN, kdyz nakupuji v ikea. na zapade jsou tyto prodejny pouze pro socky. neznam zbozi, ktere by bylo stahnuto z prodeje u kika, sconto, asko ci jysk. za roky je ikeacky seznam zavadneho zbozi velmi dlouhy, a to i u detskeho zbozi. vse se vyrabi v cine, rumunsku, ukrajine. na zbozi je marze 300%, a kdyz probihaji slevy od 20-70%, stale se dobre vydelava.

Zobrazit celou diskusi