Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nakupujete přes internet? Máme pro vás pět tipů, jak ušetřit

  • Autor: ula - 
    5. 3. 2016
    06:30

    Nákupy na internetu jsou obvykle rychlejší a většinou i výhodnější. Ale dá se při nich ještě více ušetřit. Nakupovat můžete bez obav i v zahraničí, nedávno byl zaveden systém, který vám pomůže vyřešit případný spor do 90 dnů. Pokud chcete nakupovat levně a bez problémů, stačí si zapamatovat pět jednoduchých kroků.

  • 1.Nezapomínejte na srovnávače

    Než si koupíte například pračku, zkuste projít více e-shopů. Využít můžete i internetový srovnávač. Zjistíte tak, kdo nabízí vaši pračku nejvýhodněji. Některé srovnávače vám jsou navíc schopné říci, zda je zboží skladem, či nikoliv, kolik vás bude stát poštovné, k dispozici jsou i recenze na daný výrobek.

    Nezapomínejte na srovnávače. Nezapomínejte na srovnávače. | profimedia.cz

  • 2.Hledejte slevové kupóny

    Pokud nakupujete na internetu, můžete ušetřit díky slevovým kupónům. Věděli jste, že existují portály, které sdružují různé akce a slevy internetových obchodů?

    Díky slevovým kódům a kupónům ušetříte třeba 25 procent na nákupu ve vybraném obchodě, získáte dopravu zdarma či se vám zadáním kódu jako mávnutím kouzelného proutku odečte pár stovek z objednávky. Zkuste zapátrat.

    Zkuste slevové kupóny. Zkuste slevové kupóny. | profimedia.cz

  • 3.Zkuste aukční portály

    Spokojíte se i se starším zbožím, ale nemůžete ho sehnat? Nebo sháníte něco za výhodnější cenu než v běžných e-shopech? Zkuste aukční portály. Mnohdy se nejedná o použité zboží, prodejci mají i nerozbalené zboží či minimálně jednou používané. Stejně se i vy můžete zbavit věcí, které už nepotřebujete, a ještě na tom vydělat.


    Zkusit můžete i zahraniční portály, kde můžete narazit i na levnější zboží, než byste našli u nás. Pokud máte strach nakupovat ze zahraničí, už nemusíte. Nedávno vznikl systém, který vám pomůže vyřešit případný spor se zahraničním e-shopem.

    Video Videonávod: Jak reklamovat zboží ze zahraničních e-shopů? - Tomáš Polák
    Video se připravuje ...

  • 4.Využijte osobní odběr

    Některé e-shopy mají doručení zboží zdarma, některé už ne. Někde si můžete zboží osobně vyzvednout, obvykle zdarma, případně si vyberete výdejní místo, kde si můžete své zboží vyzvednout zdarma.

     

    Může se stát, že e-shop nabízí dopravu zdarma při odběru zboží nad určitou částku. V takovém případě se zkuste domluvit třeba s rodinou, přáteli či kolegy z práce. Můžete udělat hromadnou objednávku, a tím ušetřit i pár stokorun za dodání.

    Využijte osobní odběr. Využijte osobní odběr. | profimedia.cz

  • 5.Zajímejte se o reference

    Nejen peníze, ale i starosti si můžete ušetřit, pokud si pořídíte zboží v prověřeném obchodě. Před nákupem si proto pročítejte recenze, osobní zkušenosti a reference dalších kupujících. Snadno zjistíte, jak byli spokojeni. Jejich názor vám pomůže rozhodnout se správně. Ať už se jedná o konkrétní produkt, či vybraný internetový obchod.

    Zajímejte se o reference. Zajímejte se o reference. | profimedia.cz