Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Příběh české au-pair v USA: Děti mě pokousaly a celé dny masturbovaly

Místo o děti s lehkým postižením se měla Ivana starat o těžké autisty.
Místo o děti s lehkým postižením se měla Ivana starat o těžké autisty.  (Autor: Profimedia, facebook)
Autor: Tomáš Polák - 
11. ledna 2016
05:00

Stovky českých studentů vyráží každoročně do Spojených států za prací au-pair. Jednou z nich byla i Ivana (24) z Loun. První rodina, kterou si vybrala, ji upozornila na děti s lehkou formou autismu, jež ale rády sportují nebo chodí ven. Realita však byla jiná, na Ivanu čekali nezvladatelní těžcí autisté, kteří ji fyzicky napadali a neustále masturbovali.

„Rodina mi lhala úplně o všem,“ začíná svůj příběh Ivana, která ke své cestě využila slovenskou agenturu Coolagent. „Tvrdili mi, že kluci chodí normálně do školy nebo že rádi jezdí na kole, to ale nebyla pravda,“ řekla Ivana, kterou hned po příjezdu čekal šok. „Kluci ve věku 13 a 11 let, oba hrozný zdravotní stav, měli rozdělené pokoje a v nich pouze matrace, nic jiného, aby si prý neublížili,“ popsala Ivana.

Hoši ji prý fyzicky napadali a dokonce i pokousali. „Měla jsem úplně poškrábaný obličej od kluků,“ vzpomíná Ivana na nepěknou zkušenost. „Náplň mého pracovního dne byla v podstatě přežít s nimi 8 hodin denně v jednom pokoji. První den kluk strávil skrčený v koutě pokoje a celý den masturboval,“ popsala. Když se na konci prvního dne sesypala, rodina hochů jí ještě vynadala: „Dostala jsem přednášku, že co jsem od au-pair programu očekávala, že tohle není zábava, ale práce,“ vyslechla si.

Ivana okamžitě kontaktovala svoji agenturu, která jí pobyt zprostředkovala. „Hned přišla koordinátorka a úplně mě litovala. Prozradila mi, že jsem asi padesátá au-pair, která od této rodiny odchází, a že po tomhle je snad vyhodí z programu.“ Jenomže to se ani po roce nestalo. „Když jsem o rok později opět měnila rodinu, ozvali se mi znovu. Úplně mi přejel mráz po zádech, kolik holek asi tuhle hrůzu zažilo, když si ani nepamatují, že už jsem u nich byla,“ řekla Ivana Blesk.cz.

Zástupkyně agentury se ale ohrazuje, situace prý nebyla tak vážná: „Je pravda, že jeden z jejich synů Ivanu jednou kousl, nemám však další informace o horším chování anebo o opakování těchto zkušeností,“ řekla Blesk.cz Vanda Bališová. Předchozí chůvy prý s rodinou neměly žádné problémy.

„Rodina měla předchozí kandidátky, které byly v rodině předepsanou dobu 12 měsíců, a i poté, co Ivana odešla, měla rodina další spokojené kandidátky,“ tvrdila agentura Blesku. Ivanu nakonec koordinátorka sponzorské americké agentury Au Pair in America přemístila do jiné rodiny. „Dopadlo to naštěstí dobře, skončila jsem u úžasné rodiny,“ uzavírá Ivana, která nyní studuje psychologii na univerzitě v Londýně.

Máte sami podobnou zkušenost s hlídáním dětí v cizině? Jste ochotni o tom dát vědět? Napište nám na tip@blesk.cz.

deratizator ( 24. ledna 2016 14:37 )

Se divím, že tě tam už dávno nezavezli s ostatním odpadem

matko2467 ( 12. ledna 2016 12:38 )

 Boze co ja by som za to dal keby som mohol slúžiť u takej rodiny takým chlapcom pekne by som im pomohol s masturbáciou aj ústami:PP mňam. Potom by som im pekne lízal nozky aby boli spokojní myslím to uplne vážne, budem rad ak napíšete vas názor

zednik ( 11. ledna 2016 15:49 )

Óperko tebe to tedy vzalo. Ještě jsi zaoměla napsat, že když se zadaří, dá ti paní domu obnošený hadřík. A pak tě v soukromí s pánem domu politují, protože jsi chudinka z východu. Při svém min. SŠ americkém vzdělání pak zapasují tví chlebodárci ČR na mapě někde mezi Sibiř a Řecko. Je to otázka životních priorit. Jestli jsi se rozhodovala zda dělat služku za sedm nebo dvacet, je to dost málo. Pořád jsi na úrovni služky.

anka ( 11. ledna 2016 15:21 )

myslim, ze deti jsou stejne vsude, vzdycky to zalezi na rodicich

renoli ( 11. ledna 2016 14:55 )

Nejhorší na tom je to, že těm malým smradům ta au-pairka ani nemůže dát přes čumák.

Zobrazit celou diskusi