Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Velel armádní tajné službě. Teď generál buduje Šmoulíkov pro děti

Bývalý šéf vojenské rozvědky Ondřej Páleník otevře Šmoulíkov, dětské zábavní centrum.
Bývalý šéf vojenské rozvědky Ondřej Páleník otevře Šmoulíkov, dětské zábavní centrum.  (Autor: Profimedia/Blesk - Ramon Hofman)
Autor: kle - 
21. prosince 2015
11:30

Generál a bývalý šéf Vojenského zpravodajství Ondřej Páleník rozjíždí v Prostějově byznys s dětskou radostí. Se svým společníkem chystá v únoru 2016 otevřít Šmoulíkov, dětské zábavní centrum. „Jsme všichni v tom Prostějově takoví romantici,“ řekl deníku Právo muž, kterého soud prvoinstančně zprostil viny v kauze z dob pádu Nečasovy vlády.

Bývalý šéf vojenské rozvědky, který v minulosti šéfoval i Správě státních hmotných rezerv, se dal na podnikání. V Prostějově hodlá otevřít Šmoulíkov, dětské zábavní centrum.

„Jedna část je velká sestava dětského hracího centra o 280 metrech čtverečních plných prolézaček, skluzavek a podobných věcí, a to částečně s motivem Šmoulů,“ řekl Páleník Právu.

Ve druhé části zábavního centra má být laserová aréna a návštěvníci se dočkají i kavárny a občerstvení. Vše má být v budově bývalého supermarketu v nákupní pasáži Anděl. „Takže jsou tam hezká jména jako Anděl a Šmoulové. Jsme všichni v tom Prostějově takoví romantici,“ dodal.

Modrý byznys

Do firmy Šmoulíkov, s. r. o. a celého projektu podle svých slov investoval několik milionů korun. K nápadu Páleníka dovedl prý syn, který v minulosti navštěvoval školy s dcerou druhého společníka v celém projektu.

Tím je Milan Matzenauer, v minulosti náměstek generálního ředitele Českých drah pro správu majetku. Z funkce byl podle listu odvolán v listopadu 2011 kvůli nesrovnalostem s majetkem. Pohybuje se také dlouhá léta v prostředí českého tenisu.

Ondřej Páleník figuruje v kauze Jany Nečasové (Nagyové) a sledování bývalé manželky předsedy vlády Radky Nečasové. Obvodní soud v květnu 2015 stíhané obžaloby zprostil, případ ale bude řešit ještě odvolací Městský soud v Praze.

agfor ( 21. prosince 2015 16:15 )

Konečně bude dělat něco, na co mu jeho IQ stačí.

joudajoudovy ( 21. prosince 2015 16:12 )

co je horsi, kdyz ruda hlava zezelena, nebo zmodra? psychologie uspechu: jdeme tam, kam hledime a jak rikal lenin: dva kroky vpred, jeden vzad. tatka smoula s timto tezkym kalibrem bude mit velkou praci. aby se mu to nezvrhlo v anarchii. stary smoula ostrouha, general vydela.

abaron ( 21. prosince 2015 14:34 )

romantici ? tak toto sú potom mata hari

dedeha ( 21. prosince 2015 12:58 )

Preco nepovolite diskusiu k clanku "Švéd běžence nasytil a oblékl. Uprchlíci gaye brutálně zavraždili". Bojite sa ze nastane vseobecna nasranost? A ze by aj nie! Do ***e aj s EU a jej ochranou ludskych prav. Je treba obnovit trest smrti! Co s takymi hajzlami?

Zobrazit celou diskusi