Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Gigant Amazon hledá tisíce brigádníků do Dobrovíze. Začíná vánoční šílenství

Autor: ČTK - 
8. listopadu 2015
13:38

Amazon hledá na brigádu do distribučního centra v Dobrovízi, které je v provozu od září, celkem 2500 lidí. Měli by pomoci se zpracováním objednávek, jejichž počet v předvánočním období výrazně stoupá. Uvedl to mluvčí Amazonu v ČR Karel Taschner. V dobrovízském distribučním centru nyní pracuje 1500 stálých zaměstnanců.

"O sezonní práci je velký zájem. Už nyní máme více než 1400 brigádníků a každý den nastupují další desítky lidí," uvedl Taschner. Do konce roku 2017 distribuční centrum zaměstná 2000 stálých a další 3000 sezonních zaměstnanců.

Kolik zásilek denně bude české centrum odhadem expedovat, společnost nezveřejnila, ale například během letošní jednodenní akce, kdy měli zákazníci Amazonu na celém světě možnost využít speciálních slev, Amazon každou vteřinu celosvětově distribuoval 398 kusů zboží. "Během letošního Černého pátku (Black Friday), který je nejrušnějším dnem vánoční špičky, očekáváme, že toto číslo bude přesaženo," dodal Taschner.

Dobrovízské distribuční centrum o rozloze 95 000 metrů čtverečních je součástí evropské distribuční sítě Amazonu. V Evropě má Amazon 28 distribučních center, celkem na světě 96.

Společnost Amazon.com zahájila svou činnost na internetu v červenci 1995. Nyní je největším internetovým obchodem na světě a na špici amerických prodejců vystřídala firmu Walmart. Čeští zákazníci mohou pro nákup u Amazonu využívat jeho zahraničních stránek.

djaba ( 9. listopadu 2015 21:17 )

Amazon začal prodávat po internetu v r. 1995 .První opravdové písíčko jsem koupil v r. 2005 .O internetu jsme si mohli zdát , protože připojení a provoz by spolkl polovinu výplaty .To platilo ještě se štěstím ,pokud vás kdosi nepřesměroval přes Čínu a Karibik.Naštěstí se po dlouhých čtyřech létech objevili lokální provideři ,kteří nabídli WIFI neomezené připojení za stálý paušál(300Kč/měs),jinak by nás běžné lidičky internet minul možná ještě dnes .Neznám pracovní a finanční poměry Amazonu ,když je tak rozšířený ve světě ,tak asi to nebude tak strašný .Zkuste jít místním podnikatelům ,u jedné naší firmy šofér rozváží drobné věci po celém Česku .Ve dvě ráno odjezd ,návrat v dvacettři večer ,S přehledem šest-sedm set kiláků denně , bez diet a stravenek má málokdy desítku čistou .

Shelby16 ( 9. listopadu 2015 04:14 )

Tak zrovna na Amazon jsem slyšela ty nejhorší věcï. K lidem se chovají jak k dobytku, teď naberou, po Novým roce až je nebudou potřebovat, tak je zase vykopnou na dlažbu. Takže perspektiva témeř nulová

egyptanka ( 8. listopadu 2015 21:32 )

Také si občas objednávám u Amazonu,většinou elektroniku,ale pracovat bych tam nechtěla.

escobar2011 ( 8. listopadu 2015 14:31 )

 Amazon není štědrý ke svým zaměstnancům (známá věc). Myslím si, že ti, kteří mají slušný plat a standardní zaměstnání zájem mít nebudou. A "dávkaři", kteří mají skoro všichni exekuce si dobrovolně touto brigádou nesníží svůj "životní standard" (co vydělají, o to jim sníží dávky a ještě si "zobne" exekutor) No pár lidiček se ale asi najde (studentů apod.), ale tisíce prácechtivých to rozhodně nebudou. Všude začínají chybět lidi. Podle mě z důvodů, které jsem uvedl.

Zobrazit celou diskusi