Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rozhořčená maminka z Trutnova: Ať je učí o islámu, ale se vším všudy!

Autor: Saša Vetkovská - 
23. října 2015
05:09

Rozhořčení ze strany rodičů v souvislosti s výukou o islámu si vysloužila také ZŠ Mládežnická rovněž v Trutnově. Diskusi odstartovaly kromě jiného otázky k testu z dějepisu.

Rodiče chápou, že se děti ve škole učí o křesťanství, a tedy i o islámu. Chtějí ale, aby to bylo objektivní.

„Ať dětem řeknou celou pravdu. A nejen to, že díky Arabům máme kafe, zmrzlinu a Mohameda vykreslí jako frajera,“ říká Iva D., maminka jednoho z tamních sedmáků. Podle ní by se děti měly také dozvědět, co je to právo šaría, kamenování žen, jaké je vůbec postavení muslimských žen v islámu. „Ať jim také řeknou, že Mohamed měl čtyři manželky a jedna byla šestiletá,“ rozhořčuje se Iva D.

Ví, o čem mluví. Žila 6,5 roku mezi muslimy v Bosně. „Muslim je otcem mé dcery. Moje zkušenost? Stejná jako »Bez dcerky neodejdu«. Úplně mi to změnilo pohled na životní hodnoty,“ dodává. Dnes si prý váží každé maličkosti.

„Když jsem si představila, jak dcera bude jednou žít, jak bude chodit do školy se šátkem a budou jí vtloukat do hlavy život Alláha, utekla jsem s ní jen s igelitkou v ruce, bez pasu,“ vzpomíná. Ředitel školy nechtěl včera výuku o islámu pro Blesk komentovat.

hejhej ( 27. října 2015 15:21 )

Ta učitelka je neuvěřitelná kráva!!!!!! Nemá ve škole co dělat. Může se nabízet v Evropě m uslimům, kteří přicestovali singl Propagování muslimské sekty by mělo být trestné, stejně jako zahalování obličeje a hlavy v Evropě. Nedážu si představit, že by se v muslimských zemích předvádělo, jak se křesťané modlí .

zelena.karkulka ( 25. října 2015 00:03 )

 učitelka by si měla ještě udělat obřízku,zmlátit se apod.,aby to bylo názorný pořádně...kde ty hadry jako vzala???

gabreta ( 23. října 2015 19:52 )

Při takové Škole hrou, neboli Schola ludus, by se asi J.A.Komenský, člen církve Českobratrské, obracel v hrobě!! Nemyslíš?

gabreta ( 23. října 2015 19:43 )

Co až budou probírat Francouzkou revoluci, tak asi přitahnou a použijou gilotinu na školníkovi!

kuniksicht ( 23. října 2015 19:25 )

 at jdou do ***e na státních školách s každým náboženstvím. Těch je tolik, že už ani někteří neví ke kterému tomu "bohu" se přiklonit a modlit. Tuhle výuku nechat na rodičích.

Zobrazit celou diskusi