Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Paterčata už běhají po svých: Potřebují boty na zimu

Autor: ljš - 
22. září 2015
10:24

Rostou jako z vody! Maminka Saša a tatínek Antonín se nestačí kolem paterčat otáčet. Děti už začaly chodit po svých a na dětském hřišti je teď musí hlídat nejméně tři dospělí. Centrum, které jim dlouhodobě pomáhá, dál pokračuje v hmotné sbírce, kupovat se teď budou hlavně nové boty.

Rodině hodně pomáhá zejména pečovatelka Petra Dobiášová. „Jsem v rodině dvacet hodin týdně. Hodně chodíme se Sašou a s dětmi ven. Když jdeme na hřiště, musíme být tři dospělí, abychom je stačili chytat. Vůbec nejlepší je, když je oplocené, což v okolí jejich bytu není ani jediné,“ řekla serveru Novinky.cz.

Děti už běhají po svých a na zimu budou proto potřebovat nové boty. Ty centrum zřejmě koupí z peněz na transparentním účtu. „Jde o tisícikorunový výdaj. Brzy přijde další. Noha jim roste rychle,“ vysvětlila Dobiášová a zdůraznila, že rodina peníze rozhodně nezneužívá a centrum schvaluje každý výdaj.

Kromě bot potřebují děti také oblečení velikosti 98, ale i další věci jako různé potraviny, poličky apod. „Seznam hmotné pomoci poskytneme na vyžádání,“ píše se na stránkách centra.