Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Trénink závodních motocyklů skončil nehodou: Jeden ze strojů srazil komisařku

(Ilustrační foto) Při tréninku na závody motocyklů v Branné na Šumpersku byla sražena traťová komisařka.
(Ilustrační foto) Při tréninku na závody motocyklů v Branné na Šumpersku byla sražena traťová komisařka.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
12. září 2015
16:13

Při tréninkové jízdě historických závodních motocyklů byla v sobotu v Branné na Šumpersku jedním ze strojů sražena a těžce zraněna traťová komisařka. Vrtulník ženu transportoval do nemocnice v Olomouci, řekl pro ČTK mluvčí záchranné služby Olomouckého kraje Pavel Vysloužil.

Nehoda se v Branné stala krátce po poledni. „Na místě zasáhla posádka rychlé lékařské pomoci ze Šumperku, která byla k závodům přizvána jako asistence. Následně ženu s mnohočetnými vážnými poraněními transportoval vrtulník olomouckých zdravotnických záchranářů do traumacentra v Olomouci,“ uvedl Vysloužil.

Jeden z organizátorů závodů historických závodních motocyklů, supersportovních strojů a sidecarů Kolštejnský okruh v Branné ČTK řekl, že motorka zranila traťovou komisařku.

„Při tréninkové jízdě se komisařka dostala do situace, kterou nevyhodnotila úplně dobře. Bohužel došlo ke střetu s motocyklem,“ uvedl. Zranění komisařky podle něj nejsou příliš vážná a závody po nehodě pokračují.

Při střetu byl vážně zraněn i motocyklista, který byl s mnohačetnými zlomeninami převezen k ošetření do nemocnice v Jeseníku. Podle prvních informací žena pravděpodobně porušila bezpečnostní opatření, okolnosti nehody jsou předmětem vyšetřování.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi