„Očekáváme příjezd jednoho až dvou tisíc motorkářů, samozřejmě záleží na počasí. Po závodní trati absolvují na počest Marca jedno kolo. Výjezd je stanoven na 13. hodinu, vyplatí se přijet s předstihem,“ upozornil mluvčí Automotodromu Brno Jiří Smetana. Akce je vhodná pro všechny typy motocyklů, včetně skútrů, mopedů či historických strojů. Podmínkou účasti je pochopitelně helma. 

V následujících měsících přistoupí vedení závodního areálu k tradiční rutině. 5403 metrů dlouhý okruh bude potřeba zkontrolovat a provést jeho údržbu. Ostatně vyžadují to i připomínky, které vznesla společnost Dorna, pořadatel Velké ceny Brna v rámci seriálu závodů mistrovství světa silničních motocyklů. „Běžnou údržbu trati a zázemí doplní například požadavek na instalaci dalších bezpečnostních plotů,“ dodal Smetana.

 Velká cena Brna se pojede první víkend v srpnu

Na jaře v březnu by mělo být vše připraveno na novou sezonu. První motoristické akce jsou na Masarykově okruhu plánovány na duben. Nejsledovanější podnik, Velká cena silničních motocyklů, se pojede v roce 2017 dříve, než bylo v předchozích letech zvykem. Motocyklová elita a desetitisíce příznivců z celé Evropy se v Brně sejdou už první víkend v srpnu, tedy od 4. do 6. srpna.

Fotogalerie
6 fotografií