Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Velká slavnost v Rudolfinu. S kým to přišla Šmuclerová?

Autor: ČTK, venu - 
5. září 2015
21:33

V sobotu oslavila Česká spořitelna 190 let od svého založení. K této příležitosti proběhl  v Rudolfinu koncert České filharmonie doplněný videomappingem 11 umělců a tvůrčích uskupení z šesti zemí světa. Na akci v rámci oslav 190. výročí České spořitelny se poprvé v České republice videomapping odehrál uvnitř budovy. 

V pražském Rudolfinu proběhl koncert České filharmonie. Koncert pod vedením dirigenta Jiřího Bělohlávka měl čtyři části: symfonickou báseň Vltava Bedřicha Smetany, 2. větu symfonie Z Nového světa a předehru Karneval Antonína Dvořáka a 2. větu symfonie Patetická Petra Iljiče Čajkovského.

Videomappingová projekce s názvem Sim/Nebula, která vizuálně doplnila koncert, představila padesátiminutový program rozdělený do sedmi tematických sekcí. 

Jména České spořitelny a České filharmonie jsou spjata už od 19. století. V roce 1875 postavila Česká spořitelna u příležitosti 50. výročí svého založení Rudolfinum, dnešní sídlo filharmonie. Spořitelna se také letos stala generálním sponzorem České filharmonie.

Pražský radní Jan Wolf (KDU-ČSL) v dámském doprovodu Pražský radní Jan Wolf (KDU-ČSL) v dámském doprovodu | Blesk - Robert Klejch

Koncert si nenechala ujít řada významných osobností. Na rudém koberci před Rudolfinem se objevila ředitelka Czech News Center Libuše Šmuclerová, která na akci dorazila se svým bývalým kolegou z TV Nova Janem Kábrtem. Nemohl chybět také generální ředitel České spořitelny Pavel Kysilka, který zrovna v den koncertu oslavil 57. narozeniny. A dorazil i vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO).

Mezi dalšími hosty byl například prezident hospodářské komory Vladimír Dlouhý. Své zástupce tu měl i pražský magistrát – dorazil náměstek pražské primátorky Petr Dolínek (ČSSD) nebo radní pro kulturu Jan Wolf (KDU-ČSL). Dorazil samozřejmě top management České spořitelny anebo exministr Vladimír Mlynář.

joudajoudovy ( 7. září 2015 09:56 )

ze by smuclerka konecne nasla syna majitele rude knizky a byvaleho svazaka? tak rada pri sve karierni ceste vzhuru v ceskoslovenske tv aplikovala soudruzskou moc sveho otce a za pomoci jeho nahrabanych chechtaku k majetku prisla. proto jeji dcerenka musi byt lekarkou nebo novinarkou, aby pokracovala v rozsirovani rodinneho jmeni. soudruzi jdou stale vpred, i za cenu obmeny kabatku. zacalo to svazackou kosilkou, pres legitimaci ksc, az po saticka od diora. pro tyto kreatury neni nic svate a hybnou silou je stale plne koryto a moc. uz se tesim, az dle paroubka dorazi martati, liba se konecne vybarvi do zelena.

moiaza ( 7. září 2015 09:19 )

 Hašane, a taková to byla velká láska. Nestačí vlastnit jen kupu peněz.Je třeba vlastnit především mozek! Svůj vlastní mozek.

hufnagll ( 6. září 2015 21:29 )

Na té slavnosti chybí Bohdalka,nebo tam neměli chlebíčky?

6010 ( 6. září 2015 18:31 )

Nechápu, jak se může Dlouhý veřejně prezentovat a nechodí kanálama.

ellenic ( 6. září 2015 18:18 )

bernadette Ano, také jsem si přečetla na Netu, protože na ty roky si už moc nepamatuji, co bylo v TV.

Zobrazit celou diskusi