Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zůstal kmotr Mrázek zapomenut? Na hrob mu už nechodí ani rodina

Autor: všm, brk - 
30. srpna 2015
05:07

Hrobka Františka Mrázka je z té nejkvalitnější žuly a váží 10,5 tuny. Na posledním místě jeho odpočinku ale přeci jen něco chybí. Co? Zapálené svíčky, květiny, věnce. Tedy jeden věnec tam skutečně leží, jenže je vánoční. Na první pohled to tak vypadá, že za uplynulých osm měsíců nikdo k Mrázkově hrobu nepřišel. A to i přesto, že jeho syn Michal i bývalá žena Ivana žijí poblíž.

„Je škoda, že i když žije rodina Františka Mrázka v Českém Brodě, na hrob mu nikdo z nich nechodí a ještě na konci prázdnin je tam jako na jediném hrobě z celého hřbitova vánoční výzdoba,“ podivuje se v rozhovoru pro Blesk.cz jeden z místních obyvatel, který nechce být jmenován kvůli dobrým sousedským vztahům. 

V Českém Brodě, kde je hrob umístěn a kde Mrázek i žil, skutečně stále bydlí jeho pozůstalí – syn Michal i bývalá žena Ivana. Kromě Michala měl Mrázek s manželkou ještě dceru Moniku. 

František Mrázek dosud patří mezi jednu z nejkontroverznějších postav české podnikatelské scény. Začínal jako řadový vekslák, časem se ale údajně vypracoval na vedoucí postavu tuzemského podsvětí. Policie ho podezřívala z objednání několika vražd.

Mrázek sám odhadoval své jmění na miliardy, dlouho si ho ale neužil. V roce 2006 ho zabil nájemný vrah. Mrázkovi bylo 47 let.

salto ( 31. srpna 2015 09:25 )

Vidíš Franto, ta pravda a láska v tvém pojetí nakonec zvítězila

abcd.abcd. ( 30. srpna 2015 23:27 )

Husákovo dítě

moiaza ( 30. srpna 2015 18:03 )

Honzíku54, naučil se tři sprostá slova a neustále všem dáváš na vědomí, že jsi inteligent a vlastně chlap. Čím více sprostých slov budeš umět, tím budeš větší chlap? Jsi na velkém omylu. Skutečný chlap a iteligent se pozná podle činu, nikoliv podle sprosté huby. Já chápu, ta puberty je hrozná.

mazliva.samicka ( 30. srpna 2015 17:20 )

Tak do čítanek se moc nehodí, ale učit by se o něm na školách mělo... Aby dětičky měly jasno...

honza54. ( 30. srpna 2015 13:47 )

A ty tak ráááááád píšeš pořád jenom píííčoviny

Zobrazit celou diskusi