Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Anděl z BMW, který pomáhá u nehod: Naboural čelně do stromu! Aby zachránil prase

Autor: simao - 
15. srpna 2015
05:00

Dostal přezdívku "anděl z BMW". Kvůli tomu, že na rozdíl od jiných neváhá zastavit, když vidí nehodu. Pan Marek zkrátka jen tak neprojede kolem jako většina řidičů, ale podá pomocnou ruku. Pochopení však má i pro němé tváře. V minulosti zachránil pytel s koťaty, teď divoké prase, které mu přeběhlo přes cestu. Ovšem za cenu toho, že se svým autem najel přímo do stromu!

Takových řidičů, jako je on, příliš není. Grázlů z bavoráků je naopak více, v čele s odsouzeným Markem Půčkem, který srazil mladou Marušku a z místa nehody utekl. To Marek Hodan neutíká, právě naopak. Když vidí anděl z BMW nehodu, zastaví, vytáhne lékárničku a běží na pomoc. Letos na jaře takhle pomáhal ve Štěnovicích na Plzeňsku, když pomáhal tahat čtyři lidi z auta, které skončilo v příkopu.

Jenže tento týden se Marek ocitl na druhé straně. Sám potřeboval pomoci. O jeho čelním nárazu do stromu informoval web krimi-plzen.cz, který přinesl i snímek ošklivě nabouraného BMW. A také zajímavé informace o tom, co se přesně stalo. 

Pan Marek je známý nejen tím, že pomáhá lidem. Neváhá pomoci ani němé tváři, před časem v Týnských hájích zachránil polomrtvá sedmitýdenní koťata, která tam někdo odhodil v igelitovém pytli, jak upozornil Domažlický deník.

Tentokrát však při cestě lesem anděl z BMW naboural. Při úterním návratu z práce mu na silnici ve směru na Čečovice před auto vběhlo divoké prase. Nechtěl ho přejet, za každou cenu se rozhodl srážce zabránit,

U nehody na Plzeňsku pomáhal anděl s vínovým BMW. Zjistilo se, že jde o Marka Hodana. U nehody na Plzeňsku pomáhal anděl s vínovým BMW. Zjistilo se, že jde o Marka Hodana. | HZS Plzeňského kraje
a tak strhl řízení, upozornil web krimi-plzen.cz. Vše se událo ve zlomku vteřiny, následovala rána a čelní náraz do stromu. Prase opravdu ohleduplný řidič zachránil, sám však skončil v nemocnici.

Sám již na silnicích viděl spousty nehod. „Už možná desítky. Najezdím pracovně mnoho kilometrů, organizuji totiž práci kamionům a objíždím zákazníky," říkal na jaře Marek Hodan Blesku. "Dělají si ze mě srandu, že se mnou jezdí smrt. Sám nevím, proč to tak je. Znám kluky, co jezdí dvacet let a nehodu neviděli. Možná je to osud. Ono je to každou chvíli, tak proto jsem si nakoupil tu větší výbavu, ať je na to člověk připraven... Pamatuji si všechny úseky, kde jsem pomáhal, a dávám si tam vždy pozor. A vyplácí se mi to," říkal na jaře pan Marek. Tentokrát však byl osud proti němu. Nehodu však naštěstí přežil.

otylie.z.bolivie ( 15. srpna 2015 12:25 )

Tys zachránil leda tak velký kulový, bejku.

otylie.z.bolivie ( 15. srpna 2015 12:00 )

Blbost, nemusíš přehánět. Když uvidíš na silnici prase, strhneš to taky. Jen blázen by to nestrhl a hrnul se dál.

otylie.z.bolivie ( 15. srpna 2015 11:58 )

To je sice pravda, ale v kolika případech příjde tenhle reflex pozdě?

naidka ( 15. srpna 2015 10:56 )

Tomuto dobrému muži - Andělovi z BMW - se nikdy nemůže stát, že by dostal pokutu za prošlou autolékárničku.

naidka ( 15. srpna 2015 10:00 )

Tak, nejenom ANDĚL Z BMW.

Zobrazit celou diskusi