Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kaskadérská škola pro filmové koně: Na farmě Rybníček se učí, jak zahrát smrt!

Autor: čad, rc - 
12. srpna 2015
07:01

Akční scéna, v níž kůň přeběhne přes oheň nebo s jezdcem na hřbetu padá k zemi. Říkali jste si už někdy, jak se tito koně na natáčení trénují? Takový herec nebo kaskadér navštěvuje hereckou školu, a kupodivu to jinak není ani u koně! Tato speciální škola pro kaskadérská zvířata je na farmě Rybníček na Pelhřimovsku.

Určitě jste všichni viděli pohádky jako S čerty nejsou žerty nebo O princezně Jasněnce a létajícím ševci. Také koně z těchto pohádek navštěvovali speciální školu, v níž se z koně stane filmový kaskadér.

Škola je na farmě Rybníček na Pelhřimovsku a koně tu nacvičují filmové záběry, při nichž divákům v kinech tuhne krev žilách. Zvířecí herci se tu musí naučit i to, jak zahrát smrt!

Ale mimo akční scény se tu také učí zvládat stres, který uprostřed bitevních vřav zažívají. K tomu jim nad hlavami létá dron s kamerou.

„Koně si musí zvyknout nejen na řinčení zbraní a rytířkou ústroj, ale právě na kamerové drony, které vše budou natáčet,“ vysvětlil Aha! kaskadér Filip Kadlec (42).

Tento kaskadér cvičí klisnu Rozárku a filmového začátečníka Cvalíka na natáčení jedné z reklam. S Cvalíkem trénoval útok rytíře v brnění na pěšáka.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi