Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

O Ferrari po drogovém bossovi mají zájem čtyři lidi. Hummery ani Mercedesy netáhly

Autor: kal - 
22. července 2015
18:00

Pouze čtyři lidé vstoupili do hry o luxusní vůz Ferrari, který patřil chomutovskému drogovému králi Václavu Dvořákovi. Uvedl to Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM), který jeho majetek rozprodává. U Ferrari 575 F133 EBE typu kupé stanovil minimální sumu na 1 599 000 korun. V nabídce byla i vozidla značek Hummer a Mercedes, o ně ale na první dobrou neprojevil zájem nikdo.

„Do výběrových řízení vyhlášených regionálním pracovištěm ÚZSVM Chomutov na pětici luxusních automobilů došly nabídky pouze na vozidlo Ferrari. Jednalo se o celkem čtyři nabídky a všechny splnily podmínky výběrového řízení. Na zbylé automobily budou vyhlášena 2. kola výběrových řízení,“ uvedl pro Blesk.cz mluvčí úřadu Pavel Hortig.

Kolik byli zájemci ochotní za Ferrari zaplatit, zatím úředníci nechtějí říct. Plánují to zveřejnit až 3. srpna, kdy výherce obešlou a sepíší s ním smlouvu o prodeji.

Původní majitel aut o majetek přišel kvůli drogám. Je obviněný z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a taky s jedy. O prodeji jeho vozového parku rozhodlo státní zastupitelství v Ústí nad Labem. Vzhledem k tomu, že si na luxusní vozítka vydělal nelegálně, přišel o ně.

Zatímco Ferrari si nového majitele zřejmě už našlo, o další vozy se lidé budou moci přihlásit nanovo. V nabídce se tak znovu ocitne Mercedes Benz S600 220 typu sedan, Mercedes Benz CL 500 216 kupé a dva vozy Hummer H2. Podrobnější informace k prodeji budou opět na stránkách ÚZSVM v sekci prodej movitého majetku.

Zobrazit celou diskusi