Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Televize Joj Cinema přelepila billboardy. Kvůli sporům o logo s Novou

Autor: kal - 
22. července 2015
13:40

Start vysílání slovenského filmového kanálu na českém území nezůstal bez následků. Televize Joj Cinema po sporech s televizí Nova o spirálu v názvu programu narychlo změnila logo. A billboardy s původní grafikou, na kterých od červnového spuštění lákala diváky na filmy bez reklam, přelepila.

Češi a Slováci si vyřizují dědictví po Vladimíru Železném. První ředitel televize Nova byl také zakladatelem slovenské televize Joj. A obě stanice spojil grafickým prvkem spirály namísto písmena „O“.

Generální ředitel slovenské TV Global Richard Rybníček (vlevo) a generální ředitel TV Nova Vladimír Železný představili 20. prosince 2011 v Bratislavě novou komerční televizní stanici Joj. Generální ředitel slovenské TV Global Richard Rybníček (vlevo) a generální ředitel TV Nova Vladimír Železný představili 20. prosince 2011 v Bratislavě novou komerční televizní stanici Joj. | ČTK

Zatímco česká Nova spirálu v původní podobě už roky nepoužívá, slovenská „Jojka“ s ní operuje dál. A vtělila ji také do loga nového filmového programu Joj Cinema, který začal 15. června vysílat i na českém území – tedy v hájemství Novy.

Původní sporné logo stanice Joj Cinema Původní sporné logo stanice Joj Cinema | Joj Cinema

Pro českou komerční televizi to byl impulz, aby si vzpomněla na svoji historii a zapomenutou spirálu. A zažalovala provozovatele stanice Joj Cinema za to, že zkopíroval logo jejího programu Nova Cinema. Soud Nově vyhověl a předběžným opatřením zakázal Slovákům logo filmového kanálu používat.

„Můžu potvrdit, že soud vyhověl našemu návrhu na vydání předběžného opatření a zakázal používání loga zaměnitelného s logem zavedeného filmového kanálu Nova Cinema,“uvedla mluvčí Novy Anna Suchá v úterý. „Kroky JOJ vnímáme jako reakci na předběžné opatření,“ doplnila pak ve středu pro Blesk.cz. I když Nova původní spirálu nevyužívá, stále ji má zaregistrovanou.

Nové logo stanice Joj Cinema Nové logo stanice Joj Cinema | Joj Cinema

A zatímco do vysílání Joj Cinema obratem zařadila nové logo už bez spirály, výměna billboardů jí zřejmě trvá déle. Na původních poutačích spornou grafiku přelepili, jak v noci na středu ověřil Blesk.cz u vysočanské polikliniky v Praze.

Přelepený billboard televizní stanice Joj Cinema Přelepený billboard televizní stanice Joj Cinema | Blesk.cz

Zobrazit celou diskusi