Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jednání pražských radních: Budou rozhodovat o budoucnosti trasy D metra

Metro
Metro  (Autor: Foto Metrostav)
Autor: ČTK - 
21. července 2015
07:02

Pražští radní dnes projednají výstavbu trasy metra D z Pankráce do Písnice. Rozhodnout by měli o tom, který úsek se bude stavět jako první, a měli by také určit jeho technické parametry. Na programu jednání by mělo být i projednání přeměny Technické správy komunikací (TSK) z příspěvkové organizace na obchodní společnost i organizační sloučení Staroměstské radnice s dalšími objekty.

Radní by dnes měli projednat, zda se bude trasa D stavět z Pankráce až do Písnice, nebo zda se v první fázi bude stavět pouze úsek Pankrác-Nové Dvory. Také by se vedení města mělo rozhodnout, zda postaví klasické metro, jak jej Pražané znají dosud, nebo zda budou na trase jezdit vozy bez řidiče.

Na program jednání se dostala také přeměna TSK na akciovou společnost. Tento záměr byl odsouhlasen již za bývalého primátora Tomáše Hudečka (bezp., tehdy TOP 09), dosud ale nebyl uskutečněn. Původně se TSK měla stát akciovou společností od letošního ledna. Radní budou také řešit případné propojení několika městských objektů včetně Staroměstské radnice, které by měly jednoho společného správce.

Zobrazit celou diskusi