Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Jehovisté se topili v Praze: Pokřtít se nechal i Elmar

Autor: sch - 
12. července 2015
06:49

Obléknout si plavky, bílé triko, pak vlézt do bazénku, nadechnout se a zcela ponořit. »Topením« křtili nové »zvěstovatele víry« svědků Jehovových.

Do sportovní haly na pražském Výstavišti v Praze se jich sjelo na čtyři tisícovky. Křest přijal i Elmar Cendelín (26), který tvrdí, že náboženstvím nabírá jeho život na lepších obrátkách.

„Pocházím z rodiny svědků Jehovových, ale v 15 jsem odešel na střední a tak nějak jsem na to pozapomněl,“ řekl. Před dvěma a půl lety se k víře vrátil. „Není to tak, že bych si řekl, že teď jsem svědek a teď zas ne. Teď jsem svědkem veřejně,” tvrdil s tím, že:

„Je to to nejlepší, co se svým životem mohu udělat. Mám lepší vztahy s lidmi, jsem lepší v zaměstnání.“

V České republice se ke Svědkům Jehovovým hlásí asi 15 tisíc lidí. Odmítají transfuzi, neúčastní se na politickém životě, neslaví Vánoce a jiné svátky, které mají podle nich původ v pohanských zvycích.

Video Křest jehovistů v Praze - Video David Malík
Video se připravuje ...

 

ellenic ( 12. července 2015 20:12 )

hejhej To oni neřeší, hlavně, že uloví. Moje známá je pustila do bytu, když odešli, tak jsem jí vše vysvětlila. Brožurky hodila do koše a když u ní zase zvonili několikrát, už jim neotevřela .

ellenic ( 12. července 2015 20:09 )

Smutné, tolik mladých lidí a takhle se nechají zblbnout . Ještě, že používám vlastní rozum a všechno tohle mne nezajímá . Bohužel je u nich manželova sestra, věčně bez peněz, ale hlavně, že je u Jehovistů . Jednou mne zastavili po Vánocích dva Jehovisté, začali vykládat, jak je jejich učení úžasné a berou mezi sebe hlavně slušné lidi. Tak jsem jim řekla, že až přijdu domů, tak si rozsvítím vánoční stromek, pustím si koledy a dám si dobrou kávu. Oni tam mrzli v tom mrazu dál a já byla v pohodě .

hejhej ( 12. července 2015 17:26 )

Podle zákona nikdo nesmí v bytech nic nabízet a propagovat. To se týká i hnusně vtíravých Jehovistů.

bardo ( 12. července 2015 14:23 )

 kdyz ti pride jehovista do baraku dej mu pesti do rypaku!!!

stopms ( 12. července 2015 14:13 )

Jehovisté jsou prolhaní manipulátoři a intrikáni. Našim slušným známým, VŠ rodině, Jehovistka, Bohumila Trnková, a její dvě dcery, Michaela Trnková a Kateřina Nejezchlebová,roz. Trnková, tzn. manželka a dcery Vladimíra Trnky, fanatického Jehovisty (bytem Praha 2, Melounova, Praha 10 - Strašnice, V Úžlabině a České Budějovice), řadu let prohledávaly osobní věci, peněženky, kapsy, kufříky, skříně, zásuvky. Některé věci si tyto Trnkovy ženy, "zlodějky", přivlastnily, dokumenty si kopírovaly. Jehovisty nepouštějte domů. Mají pověření vás prolustrovat, aby věděli, jak vám škodit. Jehovisti jsou sektáři, tmáři a vymývači mozků. Ukradnout člověku soudné mínění je mnohem horší, než někomu ukrást peněženku, kterou si stejně ovládnutím člověka přivlastní. Bohumila Trnková je tzv. mrcha. Dceru Michaelu vychovala ke lhaní, podvodům a nenávisti. Dle policie užívala heroin, pervitin a marihuanu s mnoha narkomany v Praze. Byla x-krát na policii, kdo ví, zda nebyla i ve vězení.

Zobrazit celou diskusi