Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Potápěči hledají tělo muže (60) v jezeře Lhota. Lidem to při koupání nevadí

Autor: dv - 
5. července 2015
16:06

Už od sobotního večera policie usilovně pátrá po muži (60), který si šel zaplavat do oblíbeného přírodního koupaliště Lhota, ale už se nevrátil. Policie nasadila do práce i jednotku potápěčů, ta prohledávala dno jezera do noci, v neděli se za plného provozu vrátila na místo.

Přijel se tam vykoupat se svou dcerou, naposledy se potkali u deky, kdy jí řekl, že si jde zaplavat. Zatímco žena poklidně usnula, po jejím otci se slehla zem. V půl osmé večer proto zavolala policii a požádala o pomoc. „Muž byl spatřen právě u jezera, naposledy v sobotu ve 13 hodin,“ řekl Blesku mluvčí středočeské policie Zdeněk Chalupa.

Policie nevylučuje, že se mohl ztratit i v okolí jezera, proto už za pomoci psovodů prohledala i okolní lesy. Provoz koupaliště zatím nebyl nijak omezený, pláže jsou plné rekreantů, které přítomnost policejních potápěčů nijak nevyvádí z míry. „Pátrací tým je stále na místě a prohledává hladinu,“ upřesnil Blesku v 16 hodin Zdeněk Chalupa.

Návštěvnost areálu je podle informací Blesku stejně vysoká jako včera. „Fungujeme standardně, kolik lidí tady aktuálně je, to vám neřeknu, to neříkáme nikomu,“ odsekla stručně pracovnice koupaliště.

Jezero Lhota je vyhledávaným místem i díky své rozloze 25 hektarů. Písečné pláže obklopují borovicové lesy.

jendacenda ( 6. července 2015 12:55 )

 Problem je to,ze nikdo nevi,zda-li skutecne utonul..nehlede na to,ze se cele patrani tvari jako cviceni slozek IZS..lide nemaji narok vedet,co se deje..je to zatim domnenka a zavrit kvuli domnence koupani v tehlech teplotach a pro deset tisic lidi?a myslim,ze i policajti a hasici se snazili nerozkriknout verejnou paniku..

ruudazvostravy ( 5. července 2015 19:15 )

 Jó,nedělat s toho trágo.F Yndyjy se Yndyjáni koupou ve sr*ačkách a eště s toho konzumujou vodu a nechitnou s toho ani choléru,mór a žlutou zymnicy.Tak kůly jednomu posmrtnýmu ho*unu nejní třeba vihlašovat hígijenyckej poplach.

moiaza ( 5. července 2015 18:56 )

Normální český človíček. Totálně doblblý! Volí ODS, fandí Babišovi, leze do zadku Americkému agresoru atd. Tak proč by jim mělo vadit koupat se s mrtvolou?

ruudazvostravy ( 5. července 2015 18:39 )

 Laso,lydem to nevadí,že se tam eště naposlet vis*ral a jynáč mrtvípr*tvý.

anna ( 5. července 2015 17:31 )

Opravdový hnus!

Zobrazit celou diskusi