Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Soud v kauze homosexuální prostituce chlapců: Žalobce viní dva Čechy, Francouze, Američana a Němce

Soud bude rozhodovat v kauze homosexuální prostituce chlapců.
 (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
29. června 2015
07:01

Soud by mohl dnes rozhodnout v kauze údajné homosexuální prostituce chlapců v Praze. Žalobce viní dva Čechy z obchodování s lidmi a Francouze, Američana a Němce ze svádění k pohlavnímu styku. Dvěma Čechům hrozí za organizování prostituce až 12 let vězení, u tří cizinců je za svádění sazba až dva roky za mřížemi.

Případem se zabývá Městský soud v Praze. Žádný z obžalovaných k vyhlášení rozsudku nedorazí, předem se omluvili. 

Podle vyšetřovatelů domluvil čtyřiapadesátiletý Václav Dimitrov deseti nezletilým placený homosexuální pohlavní styk s cizinci v letech 2012 a 2013. Od chlapců prý dostával většinou polovinu získaných peněz. Dvěma z chlapců údajně nebylo 15 let. Dimitrov odmítl tvrzení obžaloby a svědectví označil jako lživá. 

Ostatní obžalovaní organizování prostituce také již dříve popřeli. Mladíci se prý s cizinci jen setkávali kvůli společnosti, o prostituci prý nebyla řeč. 

Druhým obžalovaným Čechem je David Chod. Obžalovaní cizinci jsou Američan Michael James Murphy, Francouz Tanguy Marie Fanneau de la Horie a Němec Jürgen Volker Hecke. Další muže, kteří se v Praze podle obžaloby oddávali sexu s chlapci, se nepodařilo ztotožnit. Vystupovali prý pod jmény Mike, Pavel, Ron, Peter, Jürgen, Bastien či Alfonzo. 

Zobrazit celou diskusi