Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Místo léta přijde opožděný Medard. O víkendu nás čeká nejvýš 20 stupňů

O víkendu bude zataženo a deštivo
O víkendu bude zataženo a deštivo  (Autor: Foto Blesk-Martin Hurda)
Autor: sou - 
18. června 2015
14:00

Nechal na sebe čekat, ale přece jen dorazil. Medard a s ním počasí, které má do hřejivého léta daleko. Podle meteorologů nás čeká chladný víkend, který proprší. Tropické teploty tak na nějaký čas Česko opustily.

Chladnější počasí, které je v republice celý týden, ještě několik dní vydrží. V pátek se připravte na proměnlivou oblohu a deště. Nejvyšší teploty budou okolo 20 stupňů, a to na Moravě. V Čechách se rtuť teploměru nepřehoupne přes 18 stupňů.

Ne jinak tomu bude o víkendu. Sobota podle předpovědi skoro celá proprší. Nebudou sice žádné velké lijáky, ale mírné přeháňky přes celý den. A teploty? Meteorologové předpovídají nanejvýš 18 stupňů.

V neděli se sice oteplí, ale ne nějak razantně. Rtuť v teploměrech se hne jen mírně nahoru, na 20 stupňů. K tomu bude polojasno, ale během dne přechodně oblačno a místy přeháňky.

„Celkový ráz teď toho počasí odpovídá charakteristice Medarda,“ uvedl k předpovědi mluvčí Českého hydrometeorologického ústavu Petr Dvořák.

Přeháňky řeky nenaplní

Víkendové počasí přitom nemůže ani zatím nízkým hladinám řek. „Přeháňky zasáhnou vždy jen malou oblast. Nebude to mít žádný vliv na panující sucho, které momentálně panuje,“ zmínil Dvořák.

Oteplit by se podle něj mělo až ve druhé polovině příštího týdne. Teploty se pak budou pohybovat kolem 26 stupňů. Milovníci tropického počasí musí zatím vyhlížet až konec června.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi