Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jóga není jenom pro vyzábliny: Otylá Jessamyn Stanley je důkazem, že se jí může věnovat opravdu každý

Autor: venu - 
12. června 2015
22:47

Podle sebe je tlustá. Jessamyn Stanley (27) to o sobě bez nějakých emocí tvrdí. Sama se sebou je smířená možná také proto, že zcela propadla józe. Na internet umisťuje videa a fotografie, kde ji cvičí. Chce tak dokázat otylým lidem, že vše jde, když se chce.

Na Instagramu už má Stanley přes 50 tisíc odběratelů. Na jejích fotografiích a videích ukazuje, že cvičení jógy není jen pro vychrtliny, ale že se mu může věnovat opravdu každý. A je jedno, kolik zrovna váží.

„Spousta otylých lidí, kteří cvičí jógu, si stanovuje limity, kam až mohou jít. Myslí si, že dokážou třeba polohu psa nebo stromu, ale nezkoušejí už stoj na hlavě. Řeknou, že na to jsou příliš těžcí,“ řekla Stanleyová časopisu People. „Nemám strach ze svého těla. Nebojím se, že uvidím každý záhyb. Klidně budu jen v prádle hlavou dolů,“ říká. Jessamyn často předcvičuje pouze v prádle nebo plavkách. To chce opravdu odvahu a zdravé sebevědomí.

„Fotky jsem si začala dělat, abych viděla vlastní pokroky, což je složité, když cvičíte doma a nemáte instruktora. Takže jsem si začala dělat fotky a podle nich se pak přizpůsobila,“ prozrazuje. Když fotky začala zveřejňovat, obrátilo se na ni mnoho lidí, pro které se stala inspirací.

Sama začala cvičit před čtyřmi lety. „Do cvičení jógy jsem mohla vložit veškerou energii a nemyslet na věci, které mě štvaly,“ vysvětlila. Od té doby zhubla kolem 30 kilogramů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi