Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Holobyt za 90 milionů. Mezonet v Galerii Myšák po Janouškovi je k mání

Autor: sou - 
12. června 2015
13:30

Mezonetový penthouse v centru Prahy je na prodej. Na webových stránkách ho nabízí realitní společnost Svoboda and Williams. S bytem, který si zájemci můžou upravit podle svých představ, je spojené jmého lobbisty Romana Janouška, který si momentálně odpykává trest v brněnské věznici.

U bytu 5+1 s velkorysou obytnou plochou 330 metrů čtverečních není uvedená cena. Podle odhadů z trhu by se podle MF DNES, která na prodej upozornila, měla pohybovat kolem 70–90 milionů korun.

S nemovitostí byl spojován podnikatel a lobbista Roman Janoušek, který si ve vězení odpykává trest za sražení vietnamské ženy. Ten měl v okolí i kancelář. V roce 2011 pak byt koupil Zdeněk Machálek, který vlastní i areál Stoh ve Špindlerově mlýně.

Podle redakce MF DNES Machálek od začátku podnikání úzce spolupracuje s pražskými lobbisty a podnikateli. „Nechci se o ničem bavit, na shledanou,“ řekl MF DNES.

Obří mezonet je nabízen jako holobyt. Obří mezonet je nabízen jako holobyt. | Svoboda & Williams

Realitní kancelář uvádí, že je byt prodáván ve stavu „shell & core", což budoucímu majiteli nabízí možnost upravit si interiér podle svých představ. V pravém slova smyslu to znamená, že obří mezonet je v současnosti holobyt.

1917 ( 12. června 2015 18:00 )

Za dva roky tomu zmetkovi ještě nesebrali ani řidičák a potom prý jsme si před zákonem rovni. Tak ten Janoušek už musí být přerovnaný!

Zobrazit celou diskusi